1°C

Beograd

Photo: Tanjug

Izvor: Tanjug

BEOGRADU FALI 365 VOZAČA AUTOBUSA: Evo šta sve nedostaje kako bi sistem funkcionisao bez greške!

Mada je sada na snazi letnji red vožnje, te je na centralnim prestoničkim i prigradskim ulicama manje autobus, tramvaja i trolejbusa, ali i putnika u njima, nedostatak šofera i te kako će se osetiti već sledećeg meseca.

Kako kažu iz Sekretarijatu za javni prevoz, a pišu Novosti, sa vozačima najviše "kuburi" GSP, gde nedostaje njih 200.

- Prema podacima koje smo dobili u izjašnjenjima prevoznika koji obavljaju javni linijski prevoz putnika na teritoriji Beograda, GSP nedostaje oko 200 vozača, konzorcijum privatnih prevoznika "Ariva" zbog trenutnog letnjeg reda vožnje koji je na snazi nema precizne podatke, ali prema onima kojim sada raspolažu, ovom konzorcijumu nedostaje njih oko 100, kako bi imali pun broj voznog osoblja, sa uključenim rezervnim brojem vozača, dok "Lasti" fali 65 vozača - ističu u Gradskoj upravi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Da je i na prigradskim linijama zabrinjavajuće stanje ukazali su nezadovoljni vozači "Laste" iz Barajeva, koji su prošle nedelje štrajkovali glađu i u petak obustavili prevoz, zbog čega su trpeli žitelji ove opštine. Oni su se i ranije svakodnevno žalili na neredovne polaske. Kritika na račun "Laste" bilo je i krajem maja, kada su iz Grada zapretili da će da raskinu ugovor zbog nepoštovanja dnevnog reda vožnje, zbog čega su dva dana ispaštali žitelji Mladenovca. Posle višednevnih pregovora i ne baš "glatke" komunikacije, dogovoreno je da će Grad i "Lasta" nastaviti saradnju.

I kada bi svi kapaciteti za upravljačima javnih gradskih vozila bili popunjeni, pitanje je koliko bi to poboljšalo kvalitet samog prevoza. Krajem marta, sva tri prevoznika tražila su od Grada povećanje cena po pređenom kilometru, ali su očigledno birali loš momenat, neposredno pred gradske izbore. Zahtev je još na čekanju, a i sam gradonačelnik Šapić nekoliko puta je najavio da će se uhvatiti ukoštac i potruditi da reši problem gradskog prevoza. On je najavio da će tokom ovog meseca predstaviti Plan stabilizacije, u kome će biti predloga za unapređenje ove, kako je gradonačelnik naziva, "rak-rane" glavnog grada.

KONKURS OTVOREN CELE GODINE

U GSP je sada 2.806 šofera, od čega je oko 2.500 zaposleno na neodređeno vreme. Prosečna starost vozača GSP je 47 godina, a tokom cele godine je otvoren konkurs za posao. U proseku, na godišnjem nivou ovo preduzeće primi 308, a napusti ga 247 vozača.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar