6°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen

Izvor: Tanjug

STEFANOVIĆ O ARTILJERIJSKIM JEDINICAMA VOJSKE SRBIJE: "Vatrene mogućnosti artiljerije značajno povećane..."

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je da su vatrene mogućnosti artiljerijskih jedinica Vojske Srbije, a time i sposobnosti ovih sastava za brza i efikasna dejstva, značajno povećane zahvaljujući opremanju proizvodima domaće odbrambene industrije.

STEFANOVIĆ: Značajno povećane vatrene mogućnosti Vojske Srbije zahvaljujući opremanju proizvodima domaće odbrambene industrije! (FOTO)

Kako je naveo, na poligonima u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici u ovom trenutku realizuje se redovna obuka pripadnika Prve brigade Kopnene vojske za borbenu upotrebu digitalizovanih lansera raketa 128 mm M-17 "oganj"

- Naši pripadnici nastavljaju da se obučavaju kako bi održali i unapredili osposobljenost za upotrebu ovog modernizovanog artiljerijskog sistema i time za pružanje vatrene podrške ostalim jedinicama Kopnene vojske. Međutim, posebno mi je drago da su trenutno sa njima i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka martovske generacije koji su na specijalističkoj obuci - rekao je ministar Stefanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U kasarni u Mitrovici trenutno se realizuju različiti sadržaji taktičke obuke, koji obuhvataju uvežbavanje posluga za posedanje vatrenog položaja, otkrivanje ciljeva, proračun početnih elemenata za gađanje, korekturu vatre, i priprema za realizaciju vežbovnih aktivnosti na terenu i bojevih artiljerijskih gađanja.

- Prva brigada postala je, nakon opremanja ovim modernizovanim "ognjevima" jedna od najbolje opremljenih jedinica ne samo naše artiljerije, već i šire. Naime, u odnosu na osnovnu varijantu ovog oruđa, vreme pripreme digitalizovanog "ognja" za dejstvo smanjeno je sa 15 na oko tri minuta, dok je maksimalni domet sa novorazvijenim raketama 40 umesto prethodnih 22,5 kilometara - istakao je ministar odbrane.

On je podsetio i da je u toku opremanje artiljerijskih jedinica Druge brigade sa modernizovanim samohodnim haubicama 122 mm 2S1 "gvozdika" i komandno-oklopnim transporterima.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar