4°C

Beograd

Photo: Tanjug/Jadranka Ilić

Izvor: Novosti/RTS

MOGUĆE ODLAGANJE GREJANJA OD NEKOLIKO DANA: Čučković izjavio da će temperatura u stanovima biti kao i prethodnih godina

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je da će grejna sezona početi 15. oktobra, ali da je i moguće odlaganje od nekoliko dana ukoliko dani budu topliji. Istakao je će temperature u stanovima tokom zime biti kao i prethodnih godina.

- Dovoljne količine gasa, remontovani sistemi Beogradskih elektrana, remontovani sistemi Lazarevca i Obrenovca koji su potpuno nezavisni od Beogradskih elektrana, garant su da ćemo imati sigurno isporuku do domova - rekao je Čučković.

Prema njegovim rečima, tokom sezone u stanovima će biti ista temperatura kao i prethodnih godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Energetski bilans države mora da bude podržan i od strane Beograda. Svaki stepen manji u stanu, znači kilovat više u tom istom stanu jer će se ljudi dogrevati klimom, grejalicama. Moramo svi zajedno, građani, rukovodstvo grada sa EPS-om i Minstarstvo energetike da kroz ovu zimu prođemo - navodi gradski menadžer.

Dodaje da se ova grejna sezona neće razlikovati od prethodnih.

- Budžet grada Beograda je 150 milijardi dinara, od toga se 17 milijardi dinara opredeljuje za gas - kaže Čučković.

Gradski menadžer kaže da i da je Grad predao 20 konkretnih mera Ministarstvu energetike za štednju struje, te da se mere između ostalih odnose i javnu rasvetu, rad fontana, sportske centre.

NEMA PLANOVA RESTRIKCIJE: Državna sekretarka kaže da neće biti odlaganja početka grejne sezone

- Cena struje danas na tržištu je takva da svaki kilovat koji uštedimo kao država, može značiti više novca u budžetu Republike, kao i u budžetu Beograda i ostalih gradova - naglašava Čučković.

Na pitanje da li će biti dovoljno goriva za javni prevoz, Čučković odgovara da neće biti problema sa javnim prevozom, ali ni sa ostalim javnim službama koje su zavisne od goriva, poput odnošenja komunalnog otpada ili gradskog zelenila.

Rebalans budžeta je usvojen, a više novca je odvojeno za nabavku energenata. Čučković pojašnjava da je više novca odvojeno i za rekonstrukciju glavnih saobraćajnica u Beogradu, a da je manje za projekte koji ne mogu trenutno da se realizuju zbog imovinsko-pravnih odnosa, poput vrtića u Sremčici.

Govoreći o planovima za zaštitu životne sredine, Čučović navodi kao primer toplanu Zemun, koja prešla sa mazuta na gas.

- To je stalni posao, kao i ušteda energija. Koliko god svako od nas bude učinio, mi ćemo na taj način biti sigurniji i bezbedniji, kada je reč o životnoj sredini - zaključuju gradski menadžer Miroslav Čučković.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar