5°C

Beograd

Photo: Beoinfo

Izvor: beoinfo, happy bsc

SASTANAK ŠAPIĆA, VESELINOVE I BERGANTA: Gradonačelnik upoznao goste iz regiona sa najznačajnijim projektima Beograda

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru otpravnicu poslova Ambasade Severne Makedonije Mihaelu Veselinov i ambasadora Slovenije Damjana Berganta.

U odvojenim razgovorima, gradonačelnik je upoznao goste sa najznačajnijim projektima glavnog grada, ukazujući na važnost saradnje Beograda i Srbije sa svim gradovima idržavama sveta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na sastanku sa ambasadorom Slovenije bilo je reči o saradnji između Beograda i lokalnih samouprava u Sloveniji, koja je do sada bila veoma uspešna, kao i o Sporazumu o bratimljenju dva grada, koji je potpisan još u novembru 2010. godine. Sagovornici su se složili da je razmena iskustava od velikog značaja, te da neka rešenja iz Slovenije mogu da se primene u Beogradu, što daje dodatni podsticaj za nastavak saradnje.

Gradonačelnik Šapić je rekao da je Slovenija primer dobrog upravljanja u oblasti zaštite životne sredine, a dokaz tome je i izbor Ljubljane za „Zelenu prestonicu Evrope” 2016. godine. Kako je istakao Beograd je spreman da primeni primere dobre prakse kako bi unapredio uslove života svojih sugrađana.

Tema sastanka gradonačelnika sa otpravnicom poslova Ambasade Severne Makedonije bila je konkretna saradnja u oblasti kulture, sporta, razmene mladih, urbanizma, kao i mnogobrojne sličnosti u funkcionisanju dve prestonice.

I ovom prilikom je rečeno da je dobre odnose između dva grada posebno unapredio i Sporazum o saradnji između Grada Beograda i Grada Skoplja potpisan 2012. godine.

Gradonačelnik je pozvao kompanije iz Slovenije i Severne Makedonije da nastave sa investiranjem u srpsku prestonicu, ukazujući da je Beograd otvoren grad i dobar poslovni partner.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar