Izvor: BSC HAPPY
24.01.2023 u 10:09
0

BEOGRAD NA SAMITU BALKANSKIH GRADOVA U ATINI: „Ubrzani razvoj ne bi bio moguć bez podrške predsednika Vučića“ (FOTO)

Na Samitu Mreže B40 balkanskih gradova u Atini učestvovao je Grad Beograd, čiju je delegaciju predvodila zamenica gradonačelnika Vesna Vidović. Ona je, obraćajući se prisutnima na Samitu, izrazila zahvalnost što je upravo Beograd prepoznat kao važan partner u procesima saradnje i donošenja rešenja za izazove velikih gradova.

Vidovićeva je rekla da je sadašnjost uvek teška, jer se u njoj problemi rešavaju, napomenuvši da su ideja Mreže B40 i njen cilj – povezivanje i razvijanje saradnje gradova u budućnosti, kakvu danas imamo na Samitu, značajni.

„ĆIRILICA“ na TV HAPPY Darko Obradović: „U takvoj jednoj situaciji gde je Beograd najveći grad od Beča do Istanbula, mi moramo da kažemo „Mi želimo da budemo ovde“

– Svedoci smo da gradovi i države funkcionišu u izuzetno izazovnom periodu i u takvim okolnostima moramo da uložimo dodatni napor, kako bismo pronašli najbolji put za sprovođenje lokalne politike od koje zavisi kvalitet života građana – objasnila je zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Kada je reč o Beogradu, Vesna Vidović smatra da ubrzani razvoj ne bi bio moguć bez podrške predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade i svih nadležnih institucija.

– Sa ponosom mogu da istaknem da smo preusmerili pravac razvoja našeg grada, a tu prevashodno mislim na spuštanje Beograda na reke. Ponosni smo na projekte koji su započeti sa tim ciljem, poput Beograda na vodi i Linijskog parka. Takođe, u prethodnom periodu uređeni su mnogi trgovi, poput Obilićevog i Savskog trga, proširene pešačke zone, a istovremeno se ulaže u izgradnju infrastrukture, pa tako imamo radove na izgradnji obilaznice oko Beograda, početak izgradnje metroa – rekla je Vesna Vidović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za vreme trajanja Samita, Vidovićeva je imala i niz sastanka sa gradonačelnicima Atine, Soluna, Skoplja i Sofije, tokom kojih je bilo reči o daljoj saradnji i o planovima za dalji razvoj gradova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter