Izvor: tanjug
28.12.2022 u 09:48
0

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ IMA DOBRE VESTI: Usvojen budžet Grada Beograda – Besplatni vrtići, udžbenici i socijalne usluge

Usvojeni budžet Grada Beograda za 2023. godinu obezbediće podršku beogradskim porodicama u skladu sa nacionalnom politikom podizanja standarda i kvaliteta života u Srbiji, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je za beogradske medije podsetio da će Grad od sledeće godine obezbediti besplatne vrtiće za svu decu, besplatne udžbenike za sve osnovce i srednjoškolce, kao i sve socijalne usluge u glavnom gradu. 

-Dobrom racionalizacijom budžetskih sredstva, organizacijom i postavljanjem političkih prioriteta omogućili smo Beograđanima besplatne vrtiće, udžbenike za osnovce i srednjoškolce, kao i sve druge socijalne usluge koje su se dosad plaćale – od personalnih asistenata, pa do dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju- rekao je gradonačelnik.

Najavio je i mnoge druge pogodnosti koje će značajno rasteretiti porodične budžete, saopšteno je iz gradske uprave.

On je naglasio da usvojene odluke neće ugroziti već postojeće pogodnosti koje ostvaruju Beograđani. 

Ovo je politička odluka, ali je bitno da ovim budžetom nismo ugrozili nijedan drugi aspekt funkcionisanja prestonice, niti smo digli ijedan namet u Beogradu- rekao je on. 

Šapić je dodao da je odluka u skladu sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji.

Ovo su upravo mere podrške mladim bračnim parovima i porodicama u našem glavnom gradu-objasnio je gradonačelnik.

Ukazao da se rebalansom budžeta Grada Beograda u septembru došlo do značajnih sredstava, kada je, prema njegovim rečima, obezbeđen i novac za rekonstrukciju 45 ulica. 

Kako je rekao, za ovih nekoliko meseci pokazano je da rokovi mogu da se poštuju, da su zahvaljujući organu „Lice grada“sada radovi sinhronizovani i da je poverenje građana počelo da se vraća. 

Budžetom za 2023. godinu predviđena rekonstrukcija 100 ulica u Beogradu, uključujući i veće rekonstrukcije poput Glavne ulice u Zemunu, Drajzerove ili Višnjičke. Takođe je predviđena izgradnja novih vrtića, kao i rekonstrukcija postojećih- najavio je gradonačelnik.

Šapić je istakao da je novim budžetom predviđeno da sve beogradske opštine dobiju najveće budžete u svojoj istoriji. 

Na taj način smo ispravili jednu veliku nepravdu prema beogradskim opštinama- rekao je Šapić. 

Govoreći o poklon-vaučerima, gradonačelnik je rekao da su već skoro podeljeni, te da je ostao još samo deo roditelja dece koji ne idu u vrtiće i koji vaučere dobijaju u opštinama, gde je odziv izuzetan.

U budžetu su, kako je istakao, opredeljena i sredstva da se postavi 101 punkt gde će se nalaziti „beogradski lični“, odnosno predstavnici beogradske službe javnog reda koji će obezbediti dodatnu sigurnost i bezbednost građana.

Šapić je najavio i da će početkom godine biti implementiran jedinstveni broj 11-0-11, tako da Beograđani više neće morati da jure za informacijama, a ujedno će moći da se kontroliše usluga gradskih preduzeća.

Najvažniji dokument u novčaniku svake beogradske porodice biće „beogradska kartica“, čije aktivirenje je Šapić najavio za početak naredne godine. 

Obezbedili smo već sada novac da sa „beogradskom karticom“ svi otvoreni beogradski bazeni sledećeg leta budu besplatni, a u ceo projekat uključićemo i privredne subjekte koji će dodatno obogatiti ponudu ove kartice- istakao je Šapić.

On je posebno naglasio uređivanje priobalja i izneo podatak da su na nedavnoj licitaciji za lokacije splavova neke lokacije izlicitirane za oko 70 hiljada evra godišnje. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter