Izvor: Novosti.rs
27.05.2023 u 14:50
0

DOBITNIK MNOGIH NAGRADA I PRIZNANJA: Ko je Miloš Vučević, novi predsednik SNS-a?

Do 2012. bavio se advokaturom u porodičnoj advokatskoj kancelariji.

Za predsednika stranke SNS i za svog naslednika Aleksandar Vučić je predložio Miloša Vučevića.

PREDSEDNIK NA VANREDNOJ SKUPŠTINI U KRAGUJEVCU: „Predlažem da za novog predsednika naše stranke izaberemo Miloša Vučevića“

Miloš Vučević je rođen 1974. u Novom Sadu.

Osnovnu školu „Vasa Stajić“ završio u rodnom gradu, a Gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine.

Član Srpske napredne stranke je od 2008. godine. Za predsednika Gradskog odbora SNS izabran 2011. Potpredsednik SNS postao je 2016, a potom je na tu funkciju izabran i u novembru 2021.

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Za gradonačelnika je drugi put izabran u julu 2016, a treći put u septembru 2020. godine.

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Dobitnik je više priznanja, među kojima su i Povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije iz 2014. godine. Iste godine dobija i nagradu ‘Kapetan Miša Anastasijević’, koja mu je uručena kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu.

Dve godine kasnije, 2016. godine, te vrednosti su potvrđene i proglašenjem Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021. Dobitnik je priznanja ‘Bela golubica’ u okviru programa ‘Tesla Global foruma’.

Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke, za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života“.

Pored pravnih nauka, istorija i geografija su njegove omiljene društvene oblasti.

Pasionirani je ljubitelj fudbala i sporta. Slobodne trenutke najviše voli da provodi u prirodi, u ribolovu.

On je rekao da je „velika prednost kad nasleđujete stranku posle Vučića“.

– Ja ću imati jednu veliku prednost u politici, da ću imati jednog takvog političara kakav je Aleksandar Vučić pokraj sebe. Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprediti i ići dalje. Verujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svesni tih odgovornosti – rekao je on.

Rekao je da će imati prilike da se konsultuje i sa drugim članovima stranke, jer nije problem pitati, bitno je razgovarati, imati razmenu mišljenja. Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima.

– Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora… Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS – nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača“, rekao je on

Podsetimo, za predsednika Srpske napredne stranke i za svog naslednika Aleksandar Vučić je na današnjoj sednici SNS u Kragujevcu predložio Miloša Vučevića.

– Predložiću za predsednika stranke, a on će naravno, konsultujući se sa svima nama, doneti odluku o budućem rukovodstvu, predlažem za novog predsednika naše stranke izaberemo Miloša Vučevića – rekao je Vučić i dodao:

– Znam koliko voli SNS, znam mu i oca, koji je bio jedan od najuglednijih advokata. Znam iz koliko je dobre porodice, znam ga kao odanog čoveka SNS, ali i ideji nezavnisne i samostalne Srbije i siguran sam da će i uz moju podršku i uz vašu podršku moći zajedno sa vama da radi još više i još snažnije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter