Izvor: Tanjug
11.05.2023 u 12:33
0

MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNOLOŠKIH DOSTIGNUĆA: Prestižna manifestacija od 16. do 19. maja

Beograd će od 16. do 19. maja biti domaćin 65. Međunarodnog sajma tehnike i tehnoloških dostignuća, prestižne manifestacije koja će okupiti vodeće stručnjake, inovatore i ljubitelje tehnologije iz celog sveta, saopštilo je danas Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Kako se navodi, sajam će biti posvećen najnovijim dostignućima u oblasti tehnike, nauke i inovacija, pružajući posetiocima jedinstvenu priliku da istraže najnovije tehnološke trendove i upoznaju se sa najinovativnijim rešenjima iz različitih industrija, da se upuste u inspirativne diskusije i uspostave nove poslovne kontakte.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ NA „HAPPY TV“: „Tuga, patnja i bol se ne mere u tome koliko glasno plačete…“

U okviru sajma Srbija će imati nastup u hali H2 pod nazivom „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve“ i predstaviće se inovativnom postavkom i nizom panela, koji će pokriti mnoge aktuelne teme iz oblasti nauke, inovacija i tehnologije u Srbiji.

Zvanično otvaranje 65. Međunarodnog sajma tehnike i tehnoloških dostignuća zakazano je za 16. maj u 11 časova,a očekuje se da će na ceremoniji prisustvovati eminentni stručnjaci iz oblasti tehnologije, zvaničnici Vlade Srbije, brojni izlagači, preduzetnici i istraživači.

Panel diskusije okupiće vodeće stručnjake iz različitih industrija i pružiti izvanrednu priliku za razmenu ideja, razgovor o ključnim temama i pronalaženje rešenja za izazove sa kojima se industrija suočava. Dr Jelena Begović, predsednik Odbora za organizaciju nastupa Republike Srbije na 65.

Jedan od panelista na sajmu tokom prvog dana biće ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, a ti paneli fokusiraće se na pitanja kao što su BIO4 Kampus, savremena tehnologija, primena veštačke inteligencije u medicini, podrška inovacijama, razvoj pametnih gradova, digitalna transformacija industrije i upotreba naprednih tehnologija u privredi.

Paneli će uključivati i istaknute predstavnike industrije, akademskih institucija i stručnjake koji će razgovarati o temama kao što su veštačka inteligencija, robotika, energetska efikasnost, inovativni materijali, e-mobilnost i mnoge druge.

Dodaje se da će ti paneli pružiti priliku posetiocima da dobiju uvid u perspektive stručnjaka iz različitih oblasti i steknu dublje razumevanje o aktuelnim trendovima i mogućnostima koje donosi tehnološki napredak.

Pored panela, inspirativna postavka nastupa Republike Srbije na ovom sajmu posetiocima će dati priliku da iz prve ruke iskuse šta sve napredak u oblastima tehnologije, nauke i inovacije donosi čitavom društvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter