Izvor: BSC HAPPY
04.02.2023 u 11:12
0

Nikodijević položio venac na grob legendarnog gradonačelnika Beograda Branka Pešića (FOTO)

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević položio je danas, povodom 37 godina od smrti, venac na grob Branka Pešića, nekadašnjeg gradonačelnika Beograda.

Istakavši da je Branko Pešić za Beograđane jedna od najistaknutijih ličnosti 20. veka, Nikodijević je podsetio da je njegov rad ostavio neizbrisiv trag u glavnom gradu.

NOĆ ZA NAMA: Tri saobraćajne nesreće, povređeno pet osoba!

– Vizija koja je vodila Branka Pešića je nešto čega se mi i danas držimo. Danas je nezamislivo nemati most „Gazela”, hale „Pinki” i „Pionir”, „25. maj”, Adu Ciganliju koja je u njegovo vreme postala organizovano i uređeno odmorište Beograđana i drugu infrastrustrukturu i objekte koje je on za devet i po godina izgradio. Za vreme njegovog mandata izgrađeno je čak 86.000 stanova a tu je i podatak da je Beograd u vreme njegovog mandata dobio trećinu stanovnika, što dovoljno govori o tadašnjem razvoju grada. Nažalost, nije stigao da ostvari sve svoje zamisli, ali mi danas nastavljamo njegovim tragom i zato svake godine u ime Skupštine grada odajemo poštovanje najvoljenijem gradonačelniku Beograda – rekao je Nikodijević.

Zamenik predsednika opštine Zemun Žarko Dronjak je podsetio da je Branko Pešić, kao nekadašnji predsednik ove opštine ostavio neizbrisiv trag u njegovom razvoju.

– Objekti i infrastruktura izgrađeni u njegovo vreme obaveza su i nama u opštini Zemun da nastavimo da radimo vođeni njegovim primerom. Ovim činom odajemo priznanje Branku Pešiću i to ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti –rekao je Dronjak, podsetivši i na njegovu herojsku borbu u Drugom svetskom ratu, oslobođenju Beograda i posleratnoj obnovi.

Vence su položili i predstavnici opštinskog veća Zemuna, Subnora ove opštine, porodica, prijatelji i poštovaoci dela Branka Pešića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter