Izvor: Tanjug
07.06.2022 u 18:00
0

OPTUŽBE IZMEĐU LASTE I GRADA BEOGRADA Iz Sekretarijata tvrde: „Zamenom teza SP “Lasta“ a.d. Beograd pokušava da kroz saopštenja zamaskira svoj čin, namera je jasna!

Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda saopštio je da je Saobraćajno preduzeće „Lasta“, dostavljanjem izveštaja sa, kako tvrde, neistinitim podacima tom Sekretarijatu pokazalo, kako navode iz Sekretarijata, “jasnu nameru da želi da prevari Grad i da neosnovano pribavi novčana sredstva iz budžeta grada Beograda“.

„Zamenom teza SP “Lasta“ a.d. Beograd pokušava da kroz saopštenja zamaskira svoj čin, namera je jasna. Jedino bitno jeste da je Grad Beograd uspeo da prepozna i otkrije nedvosmislene činjenice, a zatim i spreči SP „Lasta“ da načini štetu budžetu Grada. Sve utvrđene činjenice i dokumentacija u vezi ovog slučaja su dostavljeni Javnom tužilaštvu na dalju nadležnost“, navodi se u saopštenju Sekretarijata, koje je preneo Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sekretarijat je istakao da se odredbe ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika moraju poštovati, te da je prevoznik u obavezi da se u vršenju prevozne usluge u potpunosti pridržava izdatog reda vožnje, kao i svih elemenata definisanih rešenjem.

Kako se navodi, Grad Beograd redovno izmiruje obaveze prema prevoznicima i, kako se ističe, neće nikada dopustiti da građani trpe zbog nepoštovanja ugovornih obaveza od strane Prevoznika.

„Zbog situacije u kojoj se mesecima unazad nalazi SP „Lasta“, Grad ovom preduzeću isplaćuje unapred i akontacije i sredstva po konačnom obračunu kako bi ovo preduzeće bilo likvidno i ispoštovalo svoje obaveze, a prvenstveno po osnovu isplate ličnih primanja zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Saobraćajno preduzeće „Lasta“ Beograd ponovilo je ranije da u potpunosti izvršava svoje obaveze iz zaključenog ugovora sa Gradom Beogradom, uz tvrdnje da to preduzeće već neko vreme trpi neopravdane napade od strane pojedinih medija.

DOJAVA O BOMBI U GRADSKOJ UPRAVI: U toku provera zgrade

U saopštenju Laste se navodi da nikada do sada nisu imali probleme sa Sekretarijatom za javni prevoz, kao ni prigovore na svoj rad u izvršavanju obaveza u prigradskom i lokalnom prevozu na teritoriji Beograda koje, kako se dodaje, redovno ispunjavaju.

„U skladu sa dogovorom na sastanku sa predstavnicima Sekretarijata za javni prevoz trebalo je da bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Laste i Sekretarijata koja bi utvrdila tačan broj navodno neodržanih polazaka, ali to nije učinjeno, pa je nastavljeno sa iznošenjem netačnih podataka u medijima“, piše, pored ostalog, u saopštenju “Laste“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter