Izvor: BSC Happy
28.01.2023 u 14:31
0

Organizacija za narodnu umetnost-folklor i ansambl sa Krfa u Beogradu (FOTO)

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović ugostila je danas u zdanju Starog dvora Organizaciju za narodnu umetnost-folklor – IOF i njihove kolege folklorni ansambl iz mesta Sinjes sa Krfa.

Vesna Vidović je rekla da ostrvo Krf za Srbe ima poseban emotivni i istorijski značaj, saopšteno je iz gradske uprave.

-Na pomen Krfa setimo se naše istorije. Naša vojska, naša cela država bila je smeštena na Krfu i tadašnje vlasti su ustupile zgradu Narodnog pozorišta kako bi to bila Skupština Republike Srbije, te su ustupili i hotel za našu vladu. U istoriji nijedna država to nije učinila za drugu državu. To je dalo snagu našoj državi da se povrati i da bude na teritoriji gde se i danas nalazimo- naglasila je zamenica gradonačelnika.

Ona je gostima sa Krfa poželela dobrodošlicu u Beograd i poručila im da je to njihova druga, te da se osećaju kao da su u svom gradu.

MINISTARKA GRUJIČIĆ O DIGITALIZACIJI: „Država će biti rigorozna kada je reč o kontroli trošenja sredstava u zdravstvu“

Zamenik gradonačelnika Krfa Janis Joanis je rekao da je zadovoljstvo biti u Beogradu, te podsetio na prijateljstvo srpskog i naroda sa Krfa.

Organizacija za narodnu umetnost-folklor – IOF ima više od dve decenije dugu saradnju sa ansamblom sa Krfa koja se ostvaruje kroz međusobne posete i učešća na festivalima u Beogradu, Krfu i drugim gradovima u Evropi.

Poslednja poseta grčkog ansambla Beogradu bila je povodom obeležavanja stogodišnjice dolaska srpske vojske na Krf.

U Starom dvoru danas su se ansambli predstavili prigodnim programom, igrama iz njihovog programa, navedeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter