Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 15:36
0

Penzioneri zadovoljni akcijom besplatnih pregleda i najavom penzionerske kartice

U više domova zdravlja u Beogradu penzioneri danas i sutra mogu da obave besplatne preglede a sudeći prema njihovim izjavama veoma su zadovoljni ovom akcijom, kao i najavom da će dobiti penzionerske kartice uz koje će im računi u prodavnicama i restoranima biti manji, a ulaznice u muzeje i galerije jeftinije.

Beograđanin sa kojim smo razgovarali u Domu zdravlja Stari Grad, jednim od domova zdravlja koji su omogućavali besplatne oftalmološke, ultrazvučne i opšte internističke preglede, rekao je da je ova akcija za njega bila kao poručena.

PORUKA PODRŠE I SOLIDARNOSTI! Pomoć bebama iz Turske stiže i iz Srpskog narodnog pozorišta

-Problem je kada je pregled neophodan a termina nema. Takav je bio i moj slučaj, a danas sam uspeo da za nepunih 40 minuta obavim tri pregleda. Nije bilo gužve i ovo je što se mene tiče idealno- rekao je on.

Kao novopečeni penzioner nema iskustva sa penzionerskim karticama, ali se nada da će mu ona koja se najavljuje za jesen biti korisna pomoć u uštedi u kućnom budžetu.

Doktorka Anđela Ratković iz Doma zdravlja Stari Grad istakla je da je dosta penzionera iskoristilo akciju preventivnih pregleda s obzirom da su za nju saznali tek juče ili jutros.

– Očekujem da do 16 časova, do koliko danas akcija traje, dođe još dosta penzioneram, a nadam se da će nam ovo postati praksa u budućem periodu i da će svi sugrađani doći na red za svoje specijalističke preglede- rekla je dr Ratković.

Penzioneri su naročito istakli zadovoljstvo što danas nije bilo uobičajene gužve, pa su brzo stizali na red.

-Nisam uopšte čekala. Baš sam zadovoljna. Sve ide brzo i ovako nešto bi moglo češće da se organizuje- rekla nam je jedna starija Beograđanka.

Što se penzionerske kartice tiče, istakla je da bi joj, pošto joj je penzija mala, svaki popust i pomoć dobrodošli.

Druga penzionerka koja je, takođe zbog preventivnog pregleda došla u Dom zdravlja Stari Grad, kazala je da je vrlo prijatno iznenađena time što nije morala da čeka na pregled, a penzionerska kartica bi joj, kaže, značila pre svega kod plaćanja računa u prodavnicama, dok popusti u restoranima, kako reče, nisu za nju.

VAŽNO! Otvoren broj telefona za doniranje novčane pomoći Turskoj – SMS na 1003!

-To je za one bogatije koji idu u restorane. Ja nemam novca za to- dodala je.

Penzionerka iz unutrašnjosti koja je u poseti rodbini u Beogradu, istakla je da bi potez sa besplatnim pregledima, koji je ocenila kao odličan, valjalo primeniti i u drugim mestima u Srbiji.

-Na preglede se obično dugo čeka, a teško je izdvojiti novac za odlazak kod privatnog lekara. Zato je ovo pun pogodak, naročito sada kada su nam posle kovida pregledi neophodni. Svaka čast onima koji su ovo pokrenuli, od svih ljudi sa kojima sam razgovarala čula sam samo reči hvale- navela je ona.

Akcija besplatnih lekarskih pregleda za penzionere pokrenuta je povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, traje DANAS od osam do 16 časova i u okviru nje u 13 domova zdravlja mogu da se obave opšti oftalmološki, ultrazvučni i opšti internistički pregled.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter