Izvor: Happy BSC
08.04.2022 u 18:52
0

SAD I SRBIJA GRADE MEMORIJALNI KOMPLEKS Vesić sa izaslanicom Stejt Departmenta za Holokaust dogovorio projekat Starog Sajmišta

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, sastao se sa Elen Džermejn specijalnom izaslanicom Stejt Departmenta za Holokaust.

Vesić je ovom prilikom istakao da Grad Beograd, ima desetogodišnju saradnju sa Američkom kancelarijom za pitanje Holokausta u Stejt Departmentu i da zajedničkim snagama rade na projektu Starog Sajmišta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“U proteklih nekoliko godina usvojen je zakon o Starom Sajmištu. Počelo je rešavanje imovine na samom kompleksu i u ovom trenutku raseljavamo Centralnu kulu. Završen je projekat za rekonstrukciju Centralne kule a u ponedeljak očekujemo građevinsku dozvol da raspišemo tender za samu Centralnu Kulu. Kada to bude završeno tada će naš Memorijalni Centar Staro Sajmište, raspisati konkurs za idejno rešenje Memorijalnog kompleksa a potom raspisujemo medjunarodni tender za samo uredjenje Memorijalnog kompleksa. Očekujem da ćemo za nekoliko godina imati uređen Memorijalni kompleks, mesto gde je stradalo nekoliko desetina hiljada Srba, Jevreja, Roma i antifašista, da cemo se sećati svih užasa Holokausta i Drugog Svetskog rata”, izjavio je Vesić.

On je dodao da nije u planu da to samo bude mesto sećanja već da bude mesto gde će se mlade generacije obrazovati i učiti o svim užasima Holokausta kako bi se sprečila revizija istorije koja postoji decenijama unazad.

Manifestacije „Dani Beograda“ od 16. do 19. aprila: Šetnje kroz Beograd, izložbe, koncerti, zabava za najmlade

“Mi smo veoma zahvalni što radimo sa Sjedinjenim Američkim Državama, i to je još jedan dokaz bolje i uspešnije saradnje Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. A mi kao saveznici iz Drugog Svetskog rata koji smo učestvovali na istoj strani u borbi protiv fašizma, imamo posebnu obavezu i mi i Sjedinjene Američke Države, da čuvamo sećanja na žrtve Holokausta i da ne dozvolimo reviziju istorije”, naglasio je Vesić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter