Izvor: HAPPY BSC
13.01.2023 u 13:51
0

ŠAPIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: „Projekat „Beogradski metro” konačno ide svojom dinamikom“

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar prisustvovali su danas u Starom dvoru potpisivanju Ugovora o uslugama operatorske pomoći na projektu „Beogradski metro”. Šapić je obraćajući se prisutnima istakao da je izgradnja metroa nacionalni projekat koji ne može da bude realizovan bez podrške predsednika države, Vlade, svih ministarstava, a onda naravno i Grada Beograda.

– Danas potpisani ugovor i ono što će se dešavati u narednom periodu daje nam za pravo da konačno imamo nešto opipljivo na temu broj jedan u poslednjih nekoliko decenija u Beogradu. Ova godina biće izuzetno važna jer će već biti vidljiv i depo na Makišu, kao i saobraćajnica koja će početi da se
gradi ka Železniku i Belim vodama, a konačno bi trebalo da se definišu dimenzije krtice, jer se pravi namenski. Za sada ne kasnimo ni u jednom segmentu ovog projekta i zaista imamo osnovanu nadu da će rokovi koji su postavljeni, a to je da će od 2028. do 2030. godine obe linije beogradskog metroa da zažive, biti ispunjeni – rekao je gradonačelnik, dodavši da metro mora da postane kičma javnog prevoza, jer Beograd ne može da izdrži povećanje saobraćaja i broja automobila.

„BEOGRADSKA KARTICA“ BIĆE NAJVAŽNIJI DOKUMENT! Šapić: „Prosečna beogradska porodica moći će da uštedi više hiljada evra“

Šapić je rekao da ga posebno raduje što poslednje dve godine konačno projekat „Beogradski metro” ide svojom dinamikom.

– Za razliku od ranijih najava i raznih maketa i velikih priča kojih smo se naslušali, ovoga puta je drugačije i sve što je do sada urađeno pokazuje nam da možemo da budemo veliki optimisti i da će građani Beograda konačno moći da koriste metro u javnom prevozu kao i građani svih evropskih i svetskih metropola – zaključio je prvi čovek prestonice.

Ambasador Francuske Pjer Košar izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora o uslugama rane operatorske pomoći na projektu „Beogradski metro”.

– Vidim da ovaj projekat napreduje i da će 2023. godina biti značajna u tom pogledu. Francuska vlada će nastaviti da daje svoju odlučnu podršku ovom i sličnim projektima – istakao je Košar.

Andreja Mladenović je zahvalio gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Gradu Beogradu na, kako je rekao, velikoj podršci u realizaciji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Kompanija sa kojom smo potpisali ugovor ima veliko iskustvo i saradnja sa njom je za nas prava privilegija. Ugovor o konsultantskim uslugama je veoma važan, jer kako danas postavimo stvari, tako će nam metro izgledati i funkcionisati – rekao je Mladenović.

Izvršna direktorka kompanije „RATP Dev” Iba Fares je navela da Francuska i Srbija „gaje” veoma bliske odnose, o čemu svedoči i međudržavni sporazum u vezi sa izgradnjom metroa.

– Želimo da doprinesemo razvoju Beograda, a ugovor koji potpisujemo predstavlja ekspertizu kompanije „RATP Dev” u eksploataciji i održavanju multimodalnih i integrisanih mreža javnog prevoza – rekla je Iba Fares.

Ugovor su potpisali gradski sekretar za javni prevoz Predrag Lukić, v. d. direktora Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović i izvršna direktorka francuske kompanije „RATP Dev” Iba Fares.

Događaju su prisustvovali i gradski menadžer Miroslav Čučković, predstavnici Ekonomskog odeljenja Ambasade Francuske i kompanije RATP Developpement S.A.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter