Izvor: Tanjug
21.02.2023 u 15:34
0

Skupština grada usvojila odluku o Planu generalne regulacije za metro

Odbornici Skupštine grada usvojili su danas Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade II faze prve linije metro sistema i Planu za izgradnju detaljne regulacije pešačko–biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko reke Save.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da se Planom generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu konačno kompletira detaljna razrada prve linije metroa i da može da se definiše lokacija svake stanice.

-Trasa se ne menja, ali je tu detaljno utvrđivanje, jer stanice ne mogu da se nađu negde tek tako, već mora da se ispituje područje- rekao je Šapić na sednici.

Govoreći o izgradnji bicillističko-pešačkog mosta preko Save kazao je da se o tome govori već decenijama, ali se iz nekog razloga taj projekat nije uradio.

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ PORUČIO: Raskidamo ugovor sa Kentkartom – Grad preuzima kontrolu i naplatu karata

-Mislim da je ovo velika stvar posebno za novobeogradske blokove. Stiču se uslovi da napravimo projekat koji se nadam da ćemo završti do kraja ove godine, da bi mogli 2024. da krenemo u izvođenje tog mosta. Građani beogradskih blokova će biti povezani sa Adom Ciganlijom na koju će moći da dođu biciklom ili pešačenjem -rekao je Šapić.

Kako je najavio projekat će početi da se radi posle ove sednice.

-Pošto je lagan most realno je da se isprojektuje do kraja ove godine i da se izgradi u roku od godinu, godinu i po dana- rekao je Šapić i dodao da sa ponovnim aktiviranjem beogradske žičare biće dva alternativna načina dolaska na Adu Ciganliju što će biti i put do Zoološkog vrta kada tamo bude izmešten.

Gradonačelnik je posebno izdvojio odluku odbornika da usvoje Plan detaljne regulacije za Ustaničku ulicu.

Gradonačelnik Šapić najavio „BEOGRADSKE DANE PORODICE“ u maju – manifestacija za očuvanje tradicionalnih vrednosti

-Posle 13 godina, 2009. usvojen je taj plan koji je zablokirao čitav taj deo Zvezdare, Mali Morki Luk, Kaluđericu, zato što neko tada nije uzeo sve aspekte u obzir i ništa se na tom potezu nije uradilo, ostalo je parče. Uradićemo to na isti način kako je urađen Bulevar, neće biti nikakvih šminkanja o kojima pišu neki mediji- rekao je Šapić.

Dodao je da je to velika stvar za sve građane Zvezdare i Kaluđerice, Malog Mokrog Luga, jer će Bulevar imati istu šitrinu u tom delu kao i u drugim delovima, dobiće se dve trake u svakom pravcu što će rasteretiti saobraćaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter