Izvor: HappyBSC
24.12.2022 u 20:00
0

VAŽNA VEST ZA NAJUGROŽENIJE BEOGRAĐANE Otvoreno prvo privremeno prenoćište za lica bez krova nad glavom u prestonici!

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić prisustvovala je otvaranju objekta privremenog prenoćišta za lica bez krova nad glavom.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u saradnji sa Crvenim krstom Beograda, prvi put otvara ovakav objekat u glavnom gradu, koji se nalazi u Ulici Dr Milutina Ivkovića 2 na Autokomandi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zajedno sa sekretarkom objekat su obišli i v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad Silvia Alavanja i sekretar Crvenog krsta Beograda Nikola Prica.

Aleksandra Čamagić je podsetila da su se poslednjih godina otvarali dnevni centri ovakvog tipa, ali da je ljudima koji nemaju krov nad glavom važno da dobiju mogućnost i privremenog prenoćišta.

„Razlika u odnosu na Prihvatilište za odrasla i stara lica jeste u tome što je to vid trajnijeg smeštaja, gde se boravi na osnovu uputa Centra za socijalni rad u periodu od šest meseci. Prihvatilište trenutno radi s pola kapaciteta, preciznije tamo ima mesta za 104 korisnika, a trenutno ih ima pedesetak. Ustanova za privremeno prenoćište jeste vid podrške za ljude koji su u situaciji beskućništva i ne žele da uđu u sistem socijalne zaštite niti da budu institucionalizovani i deo kolektiva“, rekla je sekretarka.

Cilj, ipak, jeste da ljudi uđu u sistem jer na taj način mogu da dobiju sve vidove pomoći socijalne zaštite u skladu sa odlukama Grada Beograda, kojih zaista ima mnogo.

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije obezbedio je novčanu pomoć za nabavku ogrevnog drveta za 2.425 porodica i domaćinstava, izbeglica i interno raseljenih lica!

„Oni koji to ne žele imaće prostor za prenoćište gde će moći da se osete sigurno“, kazala je Aleksandra Čamagić.

Prema procenama, u Beogradu primarnih beskućnika ima oko 150.

Nikola Prica je precizirao da je namera da nov prostor bude otvoren do 31. marta, eventualno i duže ako bude potrebe.

„Kapacitet je 20 ležaja sa dva odvojena bloka, za žene i muškarce. Ako bude bilo potrebe, kapacitet će se proširiti. Radno vreme je od 20 časova do 8 ujutro i to od večeras“, naveo je Prica.

Građani koji su u situaciji da pomognu mogu to da učine donacijom odeće i konzervirane hrane u bilo kojem od opštinskih odseka Crvenog krsta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter