Izvor: HappyBSC
07.06.2022 u 08:21
0

VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Teško je voditi samostalnu politiku, ali ne odstupamo od nje!

Goran Vesić– zamenik gradonačelnika Beograda bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji

Vesić je prokomentarisao otkazivanje dolaska šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i najavljenu posetu Srbiji nemačkog kancelara Šolca. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Ne znam da li je Rusija svesna u kakvoj se situaciji Srbija nalazi.  Sada je veoma jasno da je teško voditi samostalnu politiku.  Naša politika, kada je u pitanju rat u Ukrajini, je od početka bila jasna i u skladu je sa međunarodnim pravom. Mi poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine i Rusije kao i svake druge zemlje. Mi ne verujemo da su sankcije plodotvorno sredstvo međunarodne politike jer smo sami bili pod sankcijama. Znamo kako to izgleda i znamo da na kraju najviše ispašta obični narod.  Srbija je opredeljena za evropski put. Podržali smo sve rezolucije EU osim onih koje sadrže sankcije. Takvu politiku je teško voditi, ali je ona u inteesu ove zemlje. Dok je Vučić predsednik vodiće se srpska politika. Interes Srbije je da ovde bude mir, da budemo ekonomski stabilna zemlja u koju će da se nastavi investiranje. Najviše investicija dolazi iz EU, odnosno iz Nemačke koja je naš najveći partner. Mi moramo da vodimo računa da naša zemlja bude stabilna. Moramo da budemo snabdevani energentima. Zamislite da smo mi uveli vanredno stanje zbog struje kao što je to juče uradila Amerika?! Prema tome, to je naša srpska politika i nju moramo tako da vodimo. U skladu sa tom politikom je i dolazak kancelara Šolca i zadovoljni smo vrlo zbog njegove posete. To pokazuje da smo mi za Nemačku vrlo značajna zemlja Zapadnog Balkana i da smo njen glavni saveznik na Balkanu. Nemačka je najvažnija zemlja Evrope koja nam garantuje ekonomski razvoj. To je prilika da se prodube ekonomski odnosi-kazao je Vesić. 

Vesić je rekao da je nedavno razgovarao sa predstavnicima nemačke Vlade koji smatraju da EU nije potpuna bez Zapadnog Balkana.

-Oni su najavili jednu rezoluciju u Bundestagu u kojoj će tražiti ubrzavanje puta Zapadnog Balkana u EU. Srbija je na evropskom putu jer to je naše strateško opredeljenje. Nadamo se da će se rat u Ukrajini završiti jer on pravi problem svima. Zahvaljujući dobroj politici koju Srbija vodi te posledice su manje nego u nekim drugim zemljama-rekao je Vesić. 

O „Otvorenom Balkanu“

-Dobra je vest da dolaze predstavnici  iz BiH i Crne Gore. „Otvoreni Balkan“ je dobar za sve narode. To znači da bismo svi imali veće tržište. Nema granica u smislu carina i pasoša. Nastupaćemo pred stranim investitorima kao jedan region. To podiže kvalitet života svih građana.  Predsednik Vučić najviše pomoviše tu inicijativu-kazao je Vesić. 

O  aferi „Dupli polasci“ 

-Uvek sam radio u interesu građanki i građana. Neću dozvoliti da bahati pojedinci rade protiv građana kada ih oni plaćaju. U GSP stiže 100 novih autobusa. Oni će biti na prirodni gas. Do sada smo kupili preko 450 autobusa u proteklih 4 godine. Naš najveći problem u Beogradu jeste taj što nam je osnovni prevoz autobuski podsistem.  Autobusi zavise od gužve.

Metro i šinski prevoz su cilj koji će olakšati kretanje i rasteretiti gužve u glavnom gradu kako je rekao Vesić.

-Kada pređemo na metro (prva linija će biti završena 2028. godine, druga 2030.) tada će Mladenovac, Lazarevac, Sopot i Barajevo biti povezani prugom sa Beogradom-kazao je Vesić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter