Izvor: Tanjug
01.02.2023 u 16:46
0

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poslao jasnu poruku: „Uspostavljanje ZSO nije obično političko pitanje, već je to uslov fizičkog opstanka Srba u južnoj pokrajini!“

"Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje da je on lično najveća pretnja stabilnosti regiona i najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković u saopštenju za javnost.

„Njegov tvrdoglavi otpor formiranju Zajednice srpskih opština, kao i stalno smišljanje izgovora za nedelovanje po tom pitanju, potvrda je njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma. Kurtijeve lekcije o samoproglašenom „Kosovu“ kao građanskom društvu vrhunski su bezobrazluk, zato što je njegov programski cilj evidentno stvaranje monoetničke sredine na čitavoj teritoriji južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, i u to se svakodnevno uveravamo svedočeći o zulumu koji čini nad srpskim narodom od trenutka dolaska na čelo privremenih institucija samouprave“, navodi se u saopštenju.

MEŠTANI DRENA UZNEMIRENI I ZABRINUTI: Kurtijeva policija OKUPIRALA celo selo, DUGE CEVI i blindirana vozila na svakom koraku (FOTO/VIDEO)

Direktor Kancelarije za KiM poručio je da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu.

„Zajednica srpskih opština mora da bude formirana u skladu sa dogovorima postignutim u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine, a ako to ne želi da omogući on, omogućiće neko drugi. Ni srpski narod na Kosovu i Metohiji, niti država Srbija neće odustati od ovog zahteva, jer uspostavljanje Zajednice srpskih opština nije obično političko pitanje, već je to uslov fizičkog opstanka Srba u južnoj pokrajini“, ističe Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter