23°C

Beograd

GRADI SE VIŠE NEGO PRETHODNE GODINE: Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Braničevskoj oblasti!

Na teritoriji Srbije u martu su izdate 1.502 građevinske dozvole, a vrednost predviđenih radova po njima veći je za 53,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Broj građevinski dozvola veći je za 1,1 odsto nego pre godinu dana, gotovo 80 odsto ih je izdato za zgrade, a od toga više od polovine za stambene zgrade.

Svaka peta građevinska dozvola izdata u martu je za "ostale objekte", a najčešće za cevovode, komunikacione i električne vodove, otpada 20 odsto građevinskih dozvola izdatih u martu.

Prema dozvolama izdatim tokom marta, u Srbiji je prijavljena izgradnja više od 2.000 stanova sa prosečnom površinom od 74 kvadratna metra.

Predviđena vrednost radova novogradnje po dozvolama izdatim u martu iznosi 84,6 procenata od ukupno predviđene vrednosti radova.

Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Braničevskoj oblasti, gde će prema dozvolama biti 43,9 odsto od vrednosti novogradnje a slede Beogradska i Južnobanatska oblast sa po oko 11 procenata i Sremska oblast sa 6,7 procenata.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube Printscreen/Entertainment Alert

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar