10°C

Beograd

MIHAJLOVIĆ: AUTO-PUT OBRENOVAC-LJIG GOTOV DO 15. AVGUSTA! Najrizičniji deo magistrale SMRTI biće zaobiđen!

Auto-put od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom obilaska radova.

Mihajlović je obišla celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac - Ub, Ub - Lajkovac i Lajkovac - Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

- Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan - rekla je Mihajlović novinarima i dodala da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Mihajlović je naglasila da će sa otvaranjem tog auto-puta, Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

- Zaobilazimo najrizičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti - dodala je ministarka.

Istakla je da se je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija auto-puta na deonici Ub - Lajkovac koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

- Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin - Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledećeg nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina - rekla je Mihajlović.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar