28°C

Beograd

IZ BEOGRADSKIH ELEKTRANA : Grejaćemo se JEFTINIJE !

Moći ćemo da se grejemo jeftinije i zdravije u Beogradu kada se realizuje kapitalni energetski infrastrukturni projekat toplodalekovoda od TENT-a u Obrenovcu do toplane "Novi Beograd", izjavio je direktor "Beogradskih elektrana" Rade Basta.

- Reč je o jednom od najznačajnijh nacionalnih energetskih projekata koji će povezivati proizvodne kapacitete "Elektroprivrede Srbije" i "Beogradskih elektrana". Stratešku važnost ovog, jednog on najznačajnijih energetskih projekata prepoznali su vlada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i gradski čelnici i proglašen je projektom od nacionalnog interesa. "A kako i ne bi kada će njegovom realizacijom nastati značajne uštede za građane, državu i grad Beograd- rekao je Basta.

Prema njegovim rečima, "Beogradske elektrane" mogu da uštede i do 30 odsto, a još je važnije da će se trošiti i manje energenata, pa samim tim će se smanjiti i emisija štetnih materija.

Objašnjava da će za realizaciju projekta biti potrebno oko sedam godina.

- Ovaj projekat će značajno doprineti rastu naše ekonomije i rastu BDP-a i, podvlačim, doneti ogromne uštede- rekao je Basta.

Upitan o svojim rezultatima u proteklih godinu dana, koliko se nalazi na čelu "Beogradskih elektrana", Basta kaže da su za sve uspehe zaslužni zaposleni u preduzeću.

- I u najgorim vremenskim uslovima spremni su da izađu na teren i da u rekordnom vremenu reše bilo koji problem, kako bi naši građani što kraće bili bez grejanja u najhladnijim mesecima. Tek onda ide rukovodeći tim, pa moja uloga, da svakom zaposlenom omogućim odgovarajuće uslove da maksimalno doprinese uspehu- rekao je Basta.

Dodaje da "Beogradske elektrane" svake godine iz sopstvenih izvora ulažu znatna sredstva u investicione radove u cilju poboljšanja stabilnosti i kvaliteta proizvodnje, kao i isporuke toplotne energije.

- Naši prioriteti su energetska stabilnost Srbije, sigurnost snabdevanja, ispunjenje ekoloških obaveza, modernizacija, ekonomska održivost i dalja realizacija investicija- kaže Basta.

Na mreži "Beogradskih elektrana" je oko 311.000 stanova, 9.000 poslovnih objekata.

Izvor : kurir.rs
Foto : Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar