0°C

Beograd

NIKOLIĆ PRIMIO AMBASADORA BOCAN-HARČENKA: Harčenko je istakao da veoma poštuje doprinos koji je predsednik Nacionalnog saveta dao unapređenju bilateralnih odnosa dveju država!

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas s novim ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Nikolić je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Bocan-Harčenku i istakao da je Rusija za Srbiju veoma značajan oslonac, da su politički odnosi na izvanrednom nivou, a da postoje potencijali za unapređenje ekonomske saradnje.

- Srbija ima slobodno tržište koje Rusija može da iskoristi za plasman svojih proizvoda, unapređenje naše ekonomske saradnje je ono na čemu možemo dalje intezivnije raditI - naglasio je Nikolić.

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio je na prijemu i istakao da veoma poštuje doprinos koji je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić dao unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

- U Moskvi se ceni to što ste učvrstili temelje saradnje Rusije i Srbije tokom Vašeg predsedničkog mandata, kao i doprinos koji danas dajete saradnji ruskog i srpskog naroda obavljajući funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnju sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom. Želja mi je da Rusija i Srbija aktivnije sarađuju, i tokom dosadašnjeg boravka u Srbiji uvideo sam da je naša saradnja poštena i odgovorna i da postoje potencijali za unapređenje saradnje - naglasio je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar