20°C

Beograd

BOLNICA U JAGODINA DOBILA NOVO VOZILO: Građani presrećni! (FOTO)

Opšta bolnica u Jagodini, druga po veličini u Pomoravskom okrugu, danas je dobila sanitetsko vozilo, opremljeno savremenim medicinskim aparatima.

Reč je o vozilu marke "folksvagen", vrednom 30.000 evra.

Vozilo je donacija porodice Gligorija Milanovića, biznismena iz Jagodine, koji blizu 60 godina živi i radi u Otavi, a u ima porodice ključeve automobila, predsedniku Upravnog odbora bolnice Nikoli Radosavljeviću, uručio je Avram Milanović.

Radosavljević, koji je i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada, zahvaljujući se na donaciji, je istakao da je "ovo vozilo, nešto što je u ovom trenutku bilo najpotrebnije, jer bolnica ima stariji vozni park, poslednje put ovakvo vozilo je nabavljeno pre deset godina.

Vozilo će se koristiti za prevoz bolesnika u Kliničke centre u Beogradu, Nišu i Kragujevci, objasnio je Radosavljević.

Radosavljević je ocenio da je u poslednje dve godine "puno uloženo u modernizaciju bolnice" i istakao da je Ministarstvo zdravlja finansiralo nabavku opreme: digitalni rengen aparat, laporoskopski stub, električni sistem za ortopediju, ergometrijsko radno mesto sa pokretnom trakom, nadograđen je postojeći holter sistem, nabavljena četiri defibrilatora, četiir EKG aparata, plazma sterilizator, oprema za sterilazaciju...

Planovi su da Jagodina bude vodeći Zdravstveni centar u ovom delu Srbije, dodao je Radosavljević.

U ime grada Radosavljević je predstavniku porodice Milanović, u znak zahvalnosti, uručio zahvalnicu i grb grada Jagodine.

Izvor: Tanjug
Foto:Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar