5°C

Beograd

NA STOTINE ĐAKA NIJE OTIŠLO DANAS NA SVOJU EKSKURZIJU: Autobusi nisu imali dozvole za profesionalne vozače!

Oko 650 učenika OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu jutros nije otputovalo na izlet jer vozači autobusa nisu ispunili sve neophodne zahteve po novom Pravilniku.

Pored đaka iz te osnovne škole, i đaci osnovnih škola "Drinka Pavlović" i "Đorđe Krstić" morali su da odlože svoje izlete do onda kada prevoznici budu ispunili sve potrebne uslove.

Kako navodi taj list, učenici od drugog do četvrtog razreda, gotovo 30 odeljenja OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu trebalo je jutros da krenu na jednodnevni izlet po Srbiji, ali nisu krenuli jer vozači auto-prevoznika "Lasta", "Banbus", ali i drugih, nisu imali odgovarujuće kvalifikacione kartice za obavljanje posla profesionalanog vozača.

Roditelji su rekli da su deca čekala više od dva sata, a tu informaciju potvrdio je i direktor škole. "Inspektori su utvrdili da zbog kvalifikacionih kartica vozača deca ne mogu da krenu na izlet. U pitanju je 10 autobusa, a samo su dvojica vozača imali odgovarajuću kvalifikacionu karticu", rekao je direktor škole "Pavle Savić" u Mirijevu Milan Krstić.

Direktorka škole "Đorđe Krstić" Jelena Volarov rekla je da čak tri od četiri autobusa nisu ispunjavala uslove po novom pravilniku o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, koji je stupio na snagu 1. septembra.

- Samo jedan autobus je ispunjavao sve potrebne uslove, ali pošto u njega nisu mogli da stanu svi učenici rešili smo da se ona realizuje čim sve bude u redu što se prevoznika tiče- dodala je direktorka OŠ "Đorđe Krstić" Jelena Volarov.

Jole Bulatović, direktor OŠ "Drinka Pavlović", rekao je da iz ove škole juče nije krenulo na jednodnevne izlete oko 110 đaka prvog razreda, jer vozači nisu imali kartice profesionalnog vozača. Međutim upravi škole ovakva situacija nije baš najjasnija jer su ista dva autobusa agencije "Lui travel", sa istim vozačima, prošle nedelje otputovali na izlete.

Kako saznajemo skoro isti slučaj se desio i u mnogim drugim beogradskim školama, prema nekim za sada još nezvaničnim podacima, reč je o više od 30 obrazovnih ustanova sa hiljadama i hiljadama dece koja nisu otputovala na ranije zakazane i plaćene izlete i ekskurzije.

b92.net
Foto: wikimedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar