11°C

Beograd

MINISTRU ĐORĐEVIĆU URUČENA BISTA DOSTOJEVSKOG: Počastvovan sam i ponosan!

Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Ðorđeviću uručena je bista ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

Bistu mu je svečano uručio autor ovog dela, vajar i slikar Grigorij Viktorovič Potockij, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ðorđević je zahvalio na umetničkom delu i istakao, da mu kao nekome ko se i lično zalaže za očuvanje prijateljstva Srbije i Rusije, ova bista veoma znači i pokazuje da su i aktivnosti Ministarstva kojim rukovodi usmerene u tom pravcu.

- Unapređenje odnosa sa Rusijom jedna je od glavnih ciljeva za koji sam se zalagao kao ministar odbrane, a i danas se zalažem kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i to ću nastaviti i u narednom periodu. Veoma mi je drago što je ovo umetničko delo poklonjeno meni i zbog toga sam počastvovan i ponosan - istakao je ministar.

Bista ruskog pisca Dostojevskog biće predstavljena i na izložbi ruskih umetnika u Ruskom Domu od 15. do 20 oktobra 2019. godine, koja se održava u okviru projekta „Kulturne misije iz Rusije“, a nakon toga će, po odluci ministra Ðorđevića, krasiti prostorije Palate Srbija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar