19°C

Beograd

''NOĆ UKUSA'' ZA SVE GURMANE Na Đermu se traže čvarci, ajvar, pršuta

Beogradsko JKP "Gradske pijace" i "Ukus fest" prvi put su na pijaci Ðeram organizovali autentičnu manifestaciju "Noć ukusa“, koja je okupila preko 140 poljoprivrednih proizvođača, zanatlija i ljuitelj ručno izrađene kozmetike.

Kako su saopštili organizatori, posetioci manifestacije u "Noći ukusa" imali su prilike da uživaju u degustaciji i kupovini preko 4.000 autentičnih srpskih proizvoda, među kojima su najtraženiji bili domaći čvarci, pršuta, kobasice, domaći sir i ajvar.

Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu slatkih poslastica, između kojih su se našli džemovi i slatka iz široke lepeze voćarskih kultura koje su pravljene po starim recepturama, kao i čuvenim slatkišima iz stare, dobre bakine kuhinje.

Kako se ističe, lepo novembarsko veče izmamilo je veliki broj sugrađana i stranih gostiju iz Nemačke, Irske i Kine koji su oduševljeni srpskom kuhinjom, a atmosfera je bila nezaboravna uz zvuke di-džeja, a koju su mnogi posetioci zabeležili na fotografijama.

Zbog velikog interesovanja izlagača, kao i posetilaca, manifestacija "Noć ukusa“ biće organizovana u narednom periodu i na drugim beogradskim pijacama, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Ukus fest

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar