-1°C

Beograd

ŠMINKANJE SRPSKE ŽELEZNICE Uređeno 11 voznih stajališta

„Infrastruktura železnice Srbije“ završila je početkom decembra rekonstrukciju i uređenje 11 železničkih stanica između Resnika i Valjeva, na barskoj pruzi.

Novi i funkcionalniji izgled sada imaju stanične zgrade u Beloj Reci, Barajevu, Barajevo - Centru, Velikom Borku, Stepojevcu, Vreocima, Lazarevcu, Lajkovcu, Slovcu, Divcima i Valjevu, saopšteno je iz tog preduzeća.

Tokom oktobra i novembra u ovih jedanaest stanica na pruzi Beograd - Valjevo, pored ostalog, uređene su stanične fasade i krovovi, menjani prozori i drvenarija, očišćene i sređene stanične prostorije i platoi, pokošeno rastinje oko staničnih objekata, urađene su popravke, menjane su instalacije, postavljen je stanični imobilijar i uklonjeni ruinirani objekti.

Pruga od Beograda do Valjeva modernizovana je 2017. godine zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita, a vozovi njome sada saobraćaju brzinom od 100 kilometara na sat.

Vreme putovanja vozova na ovoj relaciji je konkurentno, prevoz pouzdan, a cene povoljnije, pa broj putnika raste, što sve ovu železničku deonicu čini izuzetno značajnom.

Tokom ove i prošle godine „Infrastruktura železnice Srbije“ ukupno će rekonstruisati preko 100 staničnih objekata, i za to izdvojiti oko 300 miliona dinara.

Na taj način, pored realizacije investicionih projekata modernizacije železničke infrastrukture, obnove regionalnih pruga u Srbiji i automatizacije putnih prelaza, „Infrastruktura železnice Srbije“ uređenjem staničnih zgrada doprinosi novom i lepšem izgledu železnice u Srbiji u korist potreba svih korisnika usluga.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar