-3°C

Beograd

RODITELJI GDE ĆE VAM DUŠA Sedam majki osuđeno za neplaćanje alimentacije

Osnovni sud u Pančevu ove godine rešio je 37 predmeta pokrenutih zbog krivičnog dela neplaćanja alimentacije za decu. Osnovni sud doneo je 31 presudu kojom su okrivljeni proglašeni krivim, dve presude kojima je odbijena optužba i četiri rešenja kojima je obustavljen krivični postupak. U sedam postupaka žene su okrivljene.

Ove godine, do 10. decembra pred Osnovnim sudom pokrenuto je 62 postupaka protiv okrivljenih za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo nedavanje izdražavanja.

Kako se navodi u informaciji Osnovnog suda u ovom periodu pokrenuto je 16 krivičnih postupaka u kojima je bilo više dece kao oštećenih.

Nema izvršnih postupaka po krivičnim presudama za nedavanje izdržavanja, navodi sud.

Ovo je krivično delo protiv porodice, a čini ga lice koje ne daje izdržavanje za lice koje je po zakonu dužan da izdržava. Obaveza je da je ta dužnost utvrđena izvršnom sudskom odlukom ili izvršnim poravnanjem. Kazna je novčana ili zatvor do dve godine, a ne kažnjava se učinilac ako iz opravdanih razloga nije davao izdržavanje. Teži oblik krivičnog dela je kada je nastupila teška posledica za izdržavano lice, kada je zaprećena kazna zatvor od tri meseca do tri godine.

Izvor: Blic
Foto: Pixabay/Printscreen


OVO SU TOP PRIČE

SRBI, GDE STE? Nemci nude platu od 52.000 evra a niko je neće!

DISKRIMINACIJA! PROTERUJU SRBE: Deca iz Srbije ne mogu na Maltu jer su im roditelji SIROMAŠNI!

OMILJENO MESTO NEŽENJA U SRBIJI: Selo Kotraža kod Lučana je mesto prave zabave!

MEDVEDI PRAVE ŠOU U DRAGAČEVU: Ne daju mira meštanima, pojedoše sve živo!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar