4°C

Beograd

GRAĐANI MOGU DA ODAHNU: Bačka Topola dobija prečistač za otpadne vode

U Pokrajinskoj vladi potpisan je danas ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola vredan 595, 3 miliona dinara, a tim je projektom predviđena izgradnja postrojenja pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.

Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za prvu fazu radova izdvojila je samo u ovoj godini 191,5 miliona dinara.

-Pokrenuli smo ove godine inicijativu da se u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji izgrade novi prečistači, sa namerom da zaštitu životne sredine, izgradnju prečistača otpadnih voda i postrojenja za pijaću vodu postavimo u prvi plan u celoj AP Vojvodini- izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Dogovorena je, kako je rekao, i saradnja sa Opštinom Bačka Topola radi investiranja u sekundarnu kanalizacionu mrežu jer ona delimično postoji u Bačkoj Topoli, dok uopšte ne postoji u naseljenim mestima Zobnatica i Bajša.

-Radićemo paralelno na izgradnji prečistača i sekundarne kanalizacione mreže sa ciljem da se do kraja 2021. godine puste u funkciju, zbog privrede koja je sve više prisutna u ovoj opštini, zaštite reke Krivaje, ali i zbog velike akcije koju ćemo zajedno sporovoditi sa nacionalnim i međunarodnim fondovima kada je reč o zaštiti životne sredine-istakao je Mirović.

On je naglasio da se sa ovim ugovorom, kao i sa ugovorom za dogradnju Gimnazije "Isidora Sekulić" u Novom Sadu, završava investiocioni ciklus za ovu godinu.

Predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder izjavio je da je danas veliki dan za sve građane te opštine i zahvalio je Pokrajinskoj vladi na podršci jer, kako je naveo, sami ne bi mogli da realizuju tako veliki projekat, a koji građani Bačke Topole čekaju godinama.

Izvor: Tanjug


Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar