4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

KONAČNO VETAR: Disaćamo malo lakše, a i magla se konačno diže!

Posle podne i uveče pojačavan jugoistočni vetar podići će maglu u Beogradu čime bi nivo zagađujućih češtica u vazduhu mogao da se smanji, kažu meteorolozi.

STANJE NA PUTEVIMA: Treba voziti oprezno i uz veće odstojanje između vozila!

Danas će u pojedinim kotlinama i nizijama i u istočnoj Srbiji u toku većeg dela dana biti tmurno i maglovito, uz mraz i slab vetar promenljivog pravca.

U brdsko-planinskim predelima biće pretežno sunčano, u Banatu i Pomoravlju pojačan jugoistočni vetar doneće razvedravanje, a magla će se podići.

Najniža temperatura od -7 do -2 stepena, a najviša dnevna od -1 do 4 stepena, u mestima sa više sunčanih intervala do 9 stepeni

U Beogradu će do sredine dana biti mraz i magla uz poledicu. Najniža temperatura oko -3 stepena, a najviša oko 2 stepena.

Posle podne i uveče pojačavan jugoistočni vetar podići će maglu čime bi nivo zagađujućih češtica u vazduhu mogao da se smanji, kažu meteorolozi.

Meteorolog u RHMZ Nedeljko Todorović kaže za Tanjug da se od danas može očekivati bolja situacija što se vremenskih prilika tiče i da će od sredine dana početi da duva jugoistočni vetar, koji će se naročito pojačati u košavskom području.

- U subotu će takođe biti manje magle osim u kotlinama, ali će biti oblačno vreme i moglo bi da bude i kratkotrajnih snežnih padavina, kao i vetra - kaže Todorović.

On kaže da zagađenja ima tokom cele godine, ali je preko zime intenzivnije, naročito zbog individualnih ložišta.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti