5°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Alo.rs

PANIKA! IKEA OBJAVILA ALARMANTNO UPOZORENJE: Ako ste kupili ove šolje, odmah ih vratite, biće vam vraćen novac!

Ponovo skandal u "Ikei", 1.180 Srba koristi opasne šolje! 

Posle portikli koje su rizicne po život beba, švedska kompanija sada poziva kupce koji imaju troligtvis putne šolje s oznakom "proizvedeno u Indiji" (Made in India) da prestanu da ih koriste i odmah vrate.

TUGA: Preminuo radnik povređen u eksploziji u Ivanjici! Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece!

Ovo alarmantno upozorenje objavili su na društvenim mrežama uz obrazloženje da pomenute šolje sadrže opasne supstance.

- Najnovija istraživanja su pokazala da proizvod može sadržati nivo hemikalija koji prelazi propisane granice, stoga molimo sve kupce da je vrate u robnu kucu kako bi im bio nadoknaden pun iznos. Nije neophodan nikakav dokaz o kupovini poput racuna - piše u saopštenju Ikee koje je objavljeno na društvenim mrežama.

Uhapšen bratanac Vladana Milojevića: Sumnjiči se da je bio glavni u kriminalnom klanu na Majorci!

U ovoj kompaniji su potvrdili da je u Srbiji prodato oko 1.180 spornih šolja i da nijedna još nije vracena.

"Ikea" u potpunosti zabranjuje korišcenje dibutil-ftalata (DBP) u proizvodnji artikala koji dolaze u kontakt s hranom. Inace, EU i Kina ogranicavaju prisustvo DBP na nivo od 0,3 mg/kg. Redovnim kontrolama ustanovljeno je da se vrednosti utvrdene verifikacionim testovima vršenim na proizvodima poreklom iz Indije krecu od 0,00 do 1,8 mg/kg - objasnili su u švedskoj kompaniji. Na društvenim mrežama oglasile su se i ogorceni kupci.

PORUKA AMFILOHIJU: Vlada se bira na izborima a ne na litijama

Predsednik Saveza potrošaca Srbije Goran Papovic  kaže da je ovakav potez Švedana potpuno u skladu sa evropskim propisima i standardima.

SRBIN POTPISAO ZA MANČESTER: Postigli smo dogovor sa jednim od najboljih svetskih klubova!

Prema zakonu, proizvodac ili trgovac je obavezan da nakon uocavanja nedostataka o tome informiše kupce i proizvod skloni sa tržišta. Iako se cini da u poslednje vreme stalno povlace neke svoje proizvode, ovakvim postupkom oni ne štete svom ugledu, vec zapravo sticu vece poverenje kupaca. Bolje i to nego da takvu informaciju sakriju od mušterija ili krivicu svale na nekog drugog - kaže Papovic.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti