7°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

"CRNA GORA MILA, UVEK S NAMA BILA" Patrijarh na čelu litije za srpske svetinje (VIDEO)

Održan moleban u Beogradu, u znak podrške narodu u CG

U Beogradu su danas održani moleban i litije u znak podrške srpskom narodu i svetinjama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

NOVO UPOZORENJE! Vazduh u Beogradu jako zagađen!

Građani su se okupili oko 10 sati u Zemunskom parku kod manastira Svetog arhangela Gavrila odakle su se uputili ka novobeogradskoj Crkvi Svetog Dimitrija, gde su im se u šetnji pridružli i drugi građani i vernici.

Na čelu povorke nošeni su transparenti: "Crna Gora mila, uvek s nama bila" i "Svetinje ne damo", a osim ikona s likovima svetaca, građani su nosili srpske trobojke i barjake s likovima Svetog Save i Svetog Ðorđa.

Nekoliko hiljada građana predvođeni sveštenicima stigli do Hrama Svetog Simeona Mirotočivog, gde je patrijarh Irinej služio moleban. Patrijarh je pozvao jedinstveni narod da ne odustaje od odbrane svetinja u Crnoj Gori, gde se, kako je rekao, dogodilo čudo i narod se probudio.

NARKOTICI I U ŠPORETU Pogledajte akciju hapšenja dilera u laboratoriji droge (VIDEO)

- Sabrali smo se, u velikoj nevolji u kojoj se našao naš narod i naša crkva, da se obratimo Bogu jer samo on može da reši ovo što ljudska sila ne može - rekao je patrijarh.

On je naveo da crnogorska vlast želi da "razbije srpstvo i SPC", a upravo je crkva ta koja je stvorila državu Crnu Goru.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Ovako izgleda čovek oboleo od korona virusa!

Litije širom Crne Gore, Srbije i regiona održavaju se od 27. decembra kada je u Podgorici usvojen sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti