13°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

OBUKA NA "ĐAVOLJIM KOČIJAMA" Razvoj Srbije prati i razvoj vojske (VIDEO)

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, prisustvovali su letačkoj obuci pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35 na aerodromu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama.

NOVO UPOZORENJE! Vazduh u Beogradu jako zagađen!

- Zahvaljujući upornosti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske - poručio je ministar.

Helikopter Mi-35i važi za jedan od najboljih jurišnih helikoptera, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim i meteo uslovima, a njegove osnovne odlike su velika vatrena moć i snažan oklop.

NARKOTICI I U ŠPORETU Pogledajte akciju hapšenja dilera u laboratoriji droge (VIDEO)

Nabavkom ovih letelica Srbija je dobila savremene borbene helikoptere za podršku kopneni. i specijalnim snagama.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Ovako izgleda čovek oboleo od korona virusa!

Helikopteri Mi-35 poseduju zaštitu od dejstava pešadijskog naoružanja i opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom, dodaje se u saopštenju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti