8°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

NOVI ROK ZA VLASNIKE ORUŽJA Preregistracija ličnog naoružanja do 5. marta

Rok za zamenu isprava o oružju ističe 5. marta i do tada vlasnici mogu podneti zahtev za preregistraciju oružja iz B kategorije, navodi se informaciji objavljeno na sajtu MUP-a Srbije.

U B kategoriju spada vatreno oružje sa kratkom i dugom cevi, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, dvometno, sa olučenim i glatkim cevima, a ne spadaju automatsko, oružje skriveno u drugim predmetima i oružje sa prigušivačem.

EKSKLUZIVNO! UZMEMIRAVAJUĆI VIDEO! Ovako je pao i eksplodirao helikopter Kobija Brajanta (VIDEO)

Zahtev za preregistraciju oružja iz ove kategorije podnosi se lično, u organizacionoj jedinici MUP-a po mestu prebivališta, navodi se u obaveštenju, a tom prilikom se donosi oružje na uvid.

- Prilaže se uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja ne starije od mesec dana, dokaz o opravdanosti razloga za posedovanje oružja - navodi se u informaciji MUP.

POLICIJa objašnjava da vlasnik sam može pribaviti uverenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak ili će to pribaviti MUP

Kako bi razlozi za posedovanje oružja zbog lične bezednosti bili opravdani, neophodno je učiniti verovatnim da bi ona mogla biti ugrožena zbog prirode posla ili drugih okolnosti.

Za lovačko oružje neophodna je ispunjenost uslova za posedovanje lovne karte, a za sportsko oružje neophodno je uverenje o aktivnom članstvu u sportskoj streljaškoj organizaciji, navodi se u informaciji MUP-a.

KOBI I ĐIJANA Devojčica koja je u stopu pratila pratila oca (GALERIJA, VIDEO)

Tokom postupka preregistracije policijski službenici utvrđuju da li su ispunjeni uslovi propisani za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja.

Preregistracija, odnosno zamena isprava o oružju, obuhvata i građane koji su isprave o oružju dobili po starom zakonu, donetom 1992. godine i dopunjavanom do 2013. godine.

KOBI I ĐIJANA Devojčica koja je u stopu pratila pratila oca (GALERIJA, VIDEO)

Za neispunjavanje zakonskih obaveza po novom Zakonu o oružju i municiji iz februara 2019. godine zaprećena je prekršajna odgovornost, upozorio je MUP, a uz nju postoji mogućnost oduzimanja oružja.


PROČITAJTE JOŠ

KOBIJEVO OPROŠTAJNO PISMO: Moje telo zna da je vreme za oproštaj (VIDEO)

STIŽU KINEZI IZ VUHUANA Turisti iz zaraženog područja danas u Beogradu

NAJMLAĐA ŽRTVA KORONA VIRUSA: Preminula devetomesečna beba!

PROGNOZA ZA NAREDNU NEDELJU: Neočekivani obrt sredinom nedelje!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti