9°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

ĐURIĆ POSLE SASTANKA U BERLINU: Očekujemo konkretna rešenja za železnicu (VIDEO)

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas, nakon razgovora sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom o železničkoj liniji Beograd - Priština, da se konkretnim rešenjima nada u predstojećem periodu.

- Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist - rekao je za Tanjug Ðurić, koji je predvodio delegaciju Srbije na sastanku u Berlinu.

EKSKLUZIVNO! UZMEMIRAVAJUĆI VIDEO! Ovako je pao i eksplodirao helikopter Kobija Brajanta (VIDEO)

Ðurić nije izneo detalje razgovora.

Sastanak o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prišine, na kojem su učestvovali predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane, iniciran je u dogovoru Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Najavljujući današnji razgovor, Vučić je u petak, konstatovao da se time ide dalje, posle dogovora o avio liniji između dva grada.

Govoreći o avioliniji Beograd - Priština, Vučić je precizirao tri ili četiri koraka, koji treba da budu simultani:

- Da se upostavi kontakt između Kfora i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, pravljenje njihovog sporazuma, zatim leks specijalis u Narodnoj skupštini i sporazum sa Lufthanzom, koji potpisuje Direktorat.

KOBI I ĐIJANA Devojčica koja je u stopu pratila pratila oca (GALERIJA, VIDEO)

Sličan postupak će, rekao je tada, biti napravljen i za železnicu, kako bi se olakšalo građanima.

Vučić je rekao da će, kada se upostavi železnička linija i autoput, to mnogo olakšati život za, na primer, 20.000 Srba u Gračanici, kao i za veliki broj Srba u Kosovskm pomoravlju, koji će imati najbržu vezu sa Nišem i Beogradom.


PROČITAJTE JOŠ

KOBIJEVO OPROŠTAJNO PISMO: Moje telo zna da je vreme za oproštaj (VIDEO)

STIŽU KINEZI IZ VUHUANA Turisti iz zaraženog područja danas u Beogradu

NAJMLAĐA ŽRTVA KORONA VIRUSA: Preminula devetomesečna beba!

PROGNOZA ZA NAREDNU NEDELJU: Neočekivani obrt sredinom nedelje!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar