0°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

DODELJENJE SVETOSAVSKE NAGRADE Priznanje za 28 laureata (VIDEO)

Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je danas Svetosavske nagrade, pojedincima, ustanovama i organizacijama koji su svojim radom doprineli razvoju obrazovanja u prethodnoj godini.

Nagrađeno je 28 kandidata u više kategorija.

Ministar prosvete je istakao da je "Svetosavska nagrada" jedna od najlepših, najvažnijih nagrada koju pojedinac ili institucija može da dobije.

- Čim je vezana za Svetog Savu i Svetosavlje mislim da nema ništa dičnije od toga - rekao je Šarčević i naglasio da je teško doći u krug predloženih kandidata za nagrade i da Komisije imaju težak zadatak da izmere svačiji doprinos.

Svetosavsku nagradu dobili su Vesna Stanimirović, direktor Predškolske ustanove "Stonogica" u Sremskoj Mitrovici, Miloš Zorica, vaspitač u vrtiću "Bajka" na Čukarici, OŠ "Vuk Karadžić" u Žitkovcima.

Zatim, dobitnici nagrade su i Nataša Nikolić Gajić, učiteljica OŠ "Kralj Aleksandar Prvi", Požarevac, Saša Ristić, nastavnik informatike i računarstva u OŠ "Svetozar Marković " Vranje, Jelena Ivančić, učenica Matematičke gimnazije u Beogradu.

Ovogodišnji laureati su i Uroš Jaćević, učenik Muzičke škole "Vatroslav Lisinski, Elektrotehnička škola "Nikola Tesla " Beograd, Radivoje Stojković, direktor Gimnazije Jovan Jovasnović Zmaj u Novom Sadu, Slavoljub Stojadinović, nastavnik Ekonomsko- ugostiteljske škole "Vuk Karadžić", Velika Plana, Boris Pejin, Regionalni centar za talente, prof. Dejan Filipović, dekan Geografskog fakulteta.

Nagradu je dobio i Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada, Mario Cekić, student Filozofskog fakulteta u Nišu, Vojislav Gligorovski , student doktorskih studija u Lozani, prof. Petar Adžić sa Fizičkog fakulteta, Momčilo Pavlović istoričar, Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara i drugi.


NAGRAĐENI ĐAK: Ovo je najznačajnije priznanje

Uroš Jaćević učenik je Osnovne muzičke škole "Vatrosav Lisinski", svira gitaru i osvojio je više od 30 nagrada u zemlji i inostranstvu.

- Svetosavska nagrada je za mene nešto najznačajnije što sam ikada dobio, a bilo je mnogo nagrada - kaže Uroš.

On planira da nastavi da svira gitaru. San mu je da studira u Nemačkoj jer tamo, kako kaže, može da dobije najbolje obrazovanje, bar što se tiče gitare.


Jelena Ivančić, učenica četvrte godine Matematičke gimnazije, jedina je učenica iz Srbije koja je osvojila tri zlatne medalje na evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke. Proglašena je prošle godine najboljom takmičarkom na svetu.

Volela bi da studira na Kembridžu. Smatra da je važno za svaku zemlju da, po pitanju nauke, ima konerkciju sa drugim zemljama i da se tako dolazi do velikih projekata.

Ako ode iz zemlje na studiranje u inostranstvo, ne zna da li će se vratiti, ali joj je drago što se u Srbiji dodeljuje jedno ovakvo priznanje i što ga je ona dobila.


PROČITAJTE JOŠ

EKSKLUZIVNO! UZMEMIRAVAJUĆI VIDEO! Ovako je pao i eksplodirao helikopter Kobija Brajanta (VIDEO)

KOBI I ĐIJANA Devojčica koja je u stopu pratila pratila oca (GALERIJA, VIDEO)

KOBIJEVO OPROŠTAJNO PISMO: Moje telo zna da je vreme za oproštaj (VIDEO)

STIŽU KINEZI IZ VUHUANA Turisti iz zaraženog područja danas u Beogradu

NAJMLAĐA ŽRTVA KORONA VIRUSA: Preminula devetomesečna beba!

PROGNOZA ZA NAREDNU NEDELJU: Neočekivani obrt sredinom nedelje!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar