6°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

ČUVAJTE SE PRODAVACA Kvalitet usluga u radnjama daleko od Evrope

Usluga koju u trgovinama dobijaju potrošači u Srbiji je na gotovo duplo nižem nivou nego na Zapadu, pokazuje najnovije istraživanje kompanije "Intelidžens“ (Intelligence).

NEMA VIŠE UŽIVO "VLAJNE" i "OVAMO CIGANI" Tozovac odbio operaciju i ostao bez raskošnog glasa

Kvalitet usluge u prodavnicama robe široke potrošnje, koji je praćen metodom "mystery shopping" (tajni kupac sa kupovinom), bio je uoči Nove 2020. godine na nivou 52 odsto, dok je evropski standard 81 procenat, prema saopštenju kompanije o rezultatima istraživanja.

Oko 30 odsto svih prodavaca, kako se ističe, uopšte ne poznaje karakteristike proizvoda koje prodaju i teško se snalaze da pronađu informacije o njima

Dve trećine njih ne zanimaju potrebe kupaca, već vode računa o nekim drugim poslovima koje obavljaju. Iako trgovci na oko dve trećine elektronskih poruka odgovore na vreme, polovina njih odgovori veoma šturo sa često generičkim porukama koje prebacuju posao na nekog drugog.

- S obzirom na to da većinu prodavnica u ovom sektoru čine strane kompanije, očekivanja da će svoje znanje uložiti u podizanje standarda usluge do sada se nisu ispunila u potpunosti - navodi se u istraživanju.

HAOS NA HORGOŠU Migratni probili ogradu, Mađari pucali, četvoro uhapšeno

Ipak, napominje se da je u devet praćenih trgovinskih lanaca zabeležen rast povećanja kvaliteta usluge - sa 47 odsto u trećem kvartalu prošle godine na 52 procenta u poslednjem tromesečju. Za bolje ocene kvaliteta usluga u trgovinama najzaslužniji je nešto veći nivo zadovoljstva samih zaposlenih, konstatuje "Intelidžens", koji je sproveo i merenje zadovoljstva (sreće) samih prodavaca na radnom mestu.

STIŽU KINEZI! Batut izdao upozorenje sa merama koje NIKO DO SADA nije primenio (VIDEO)

Istraživanje je pokazalo da su zadovoljstvo zaposlenog i zadovoljstvo potrošača u korelaciji, i da će nivo usluge, kao i promet, porasti ako su zaposlenih zadovoljniji, zaključuje se u istraživanju.


PROČITAJTE JOŠ

NOVAK ODAO POČAST KOBIJU Teniser se pojavio u dukserici sa brojevima 8 i 24 (VIDEO)

VIŠE OD STO SRBA MOLI: Izvucite nas iz Kine!

PANIKA: SRBI ZBOG KIJAVICE MISLE DA SU DOBILI KORONAVIRUS!

OŠTRO UPOZERENJE GRADA BEOGRADA Bageri nastavljaju da ruše (VIDEO)

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar