10°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: HappyBSC

ŠESTORO NAPUŠTENE DECE DOBILO SMEŠTAJ Brat i sestrice prebačeni u ustanovu u Vojvodini

Deci iz Alibunara noćas je obezbeđen smeštaj. Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini.

Deca koja žive bez oca i majke u Kozjaku zajedno su tokom noći prebačeni u odgovarajuću ustanovu na teritoriji Vojvodine. Oni su dobro i svi su na istom mestu, nisu razdvojeni, nezvanično saznaje mediji. Trebalo bi da nadležne službe tokom dana provere njihovo zdravstveno stanje. Još nema zvanične potvrde ovih informacija.

DANAS JE SVETI TRIFUN: Od ovog dana zima počinje da popušta, a ako želite da se zaljubite uradite sledeće!

Šestoro dece živelo je samo i brinulo se samo o sebi pošto ih je majka napustila a otac je u zatvoru. 

HOROSKOP ZA 14. FEBRUAR: Jarčevi, nema razloga da se ponašate impulsivno; Škorpije, napravili ste propuste sa voljenom osobom!

Nakon toga, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zatražio je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno dostavi informacije o slučaju.

ŠESTORO NAPUŠTENE DECE DOBILO SMEŠTAJ Brat i sestrice prebačeni u ustanovu u Vojvodini

Takođe je naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru. Zatim je i zaštitnik građana Zoran Pašalić, na osnovu saznanja iz medija, pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar. Zbog hitnosti slučaja, Centru je dao rok od 15 dana da izvesti o svom radu.

PRIJATELJI I KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD "DOBROĆUDNOG DIVA" Danas sahrana poginulog vozača!

Republički i pokrajinski ombudsman zajedno rade na ovom slučaju zbog teške situacije u kojoj se deca nalaze, ali i zbog preplitanja nadležnosti na ovom slučaju. Stručni nadzor pokazaće ko je napravio propust u ovom slučaju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar