3°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: direktno.rs

DA LI JE OVO MOGUĆE Beograđanka dobila dozvolu do 9999. godine!

Izdavanje nove saobraćajne dozvole trebalo bi da bude jednostavan proces koji se sastoji od odlaska do određene policijske ispostave, predavanja potrebne dokumentacije i čekanja par dana dok ne dobijete. Ipak, šta raditi kada vam izdaju dozvolu koja važi do 9999. godine?

Naime, jedna Beograđanka je nedavno išla do policijske ispostave u Borči kako bi izvadila novu saobraćajnu dozvolu. Iz stanice je izašla u šoku - na poleđini joj je pisalo da ona važi do 31. decembra 9999. godine?!

- Nama je 2018. istekla saobraćajna i tada smo odličili da uzmemo potvrdu MUP-a, jednu na ćirilici, drugu na engleskom jeziku. I kada smo čuli da je počelo izdavanje novih, pohitali smo u stanicu, platili 1.700 dinara i kad smo dobili saobraćajnu, iznenađenju nema kraja - kaže nam ova žena.

Ona dodaje da trenutno ne mogu da zamene saobraćajnu.

- Sada smo mirni 7.979 godina!

Vlasnici vozila kojima je 2018. istekla saobraćajna dozvola mogli su taj dokument da produže na tri načina - da uzmu potvrdu MUP-a na dve godine, plate 1.314 dinara privremenu dvogodišnju dozvolu, ili da za 3.707 dinara promene tablice, koje će potom važiti narednih devet godina.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar