7°C

Beograd

Photo: FACEBOOK

Izvor: BLIC

PROTEST GRAĐANA ZA VRAĆANJE LINIJE 28: Počeo na Studentskom trgu otkrivanjem SPOMENIKA TROLI

Protest pod nazivom "Vratimo trolu 28" počeo je večeras oko 18 sati na Studentskom trgu otkrivanjem spomenika ovom trolejbusu.

- To nije obična spomen-ploča već je simbol borbe stanovnika Zvezdare i stare Palilule. Želimo da se ova linija vrati na svoju trasu i nadamo se da će nadležni preispitati odluku o njenom ukidanju - rekla je  Teodora Budimir iz inicijative "Vratimo trolu 28".

DAČIĆ: U Bahreinu Srpkinja umrla od polsedica svinjskog gripa

Nakon kratkog govor, organizatori su pozvali sugrađane da na postamentu napišu svoje zahteve i razloge za vraćanje ove linije gradskog prevoza.

Inicijativi ''Vratimo trolu 28'' na protestu su se pridružiti i UG ''Ulice za bicikliste'' i ''Pešaci nisu maratonci''.

Podsetimo, ovo nije prvi protest koji su građani organizovali nezadovoljni gradskom odlukom o ukidanju ove linije gradskog prevoza. Kraje decembra 2019. godine, oni su protestujući s istim zahtevom blokirali deo Trga republike simboličnih 28 minuta.

VARHEJI VIDI INTERES SRBIJE: On se ogleda u pristupu novoj metodologiji proširenja EU

Prikupljeno oko 8.000 potpisa

Takođe, organizatori protesta su krajem novembra minule godine Sekretarijatu za javni prevoz kao i kabinetu gradonačelnika predali oko 4.000 potpisa na papiru i još toliko elektronskih gde zahtevaju da se trolejbus 28 vrati na staru trasu. Uz ovu peticiju, predali su i 10 razloga zašto ova linija mora da postoji, a kao glavni razlog Zvezdarci ističu to da sada teže stižu do centra grada.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar