25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

VUČIĆ: Lažni pozivi! Šaljemo ljude u skafanderima, a oni pobegnu

U Srbiji do sada nema zaraženih korona virusom, a naša zemlja uradila je sve najbolje po tom pitanju, zbog čega nas i hvali Svetska zdravstvena organizacija, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na na pitanje novinara da prokomentariše to što ga je Vuk Jeremić optužio "da se neodgovorno ponaša u vezi sa širenjem korona virusa" pošto je, kako tvrdi Jeremić, "situacija ozbiljna".

- Da li treba da otputujem u Njujork ili na Jamajku, pošto mu je (Jeremiću) to najčešća destinacija, pa da solim pamet odatle - zapitao je Vučić.

Neću da plašim bilo koga da je to nešto jezivo, ali jeste bolest i moramo se ponašati odgovorno i ozbiljno, rekao je Vučić, dodajući da je korona, ipak, virus nalik običnom gripu ili malo slabiji, a da su najviše ugroženi stariji muskarci od 75 godina i hronični bolesnici i da će oni biti dodatno zaštićeni.

Kaže i da nije srećan što u apoteku niko nije ušao da nije tražio masku za lice i ocenio da je u pitanju iracionalni strah.

- To je kao što su bile priče o vakcinama, hiljadama mrtvih u poplavama, aerozagađenju, kad prođu kao da ništa nije bilo. U eri socijalnih mreža, umesto epidemije imamo infodemiju - primetio je predsednik.

On je odbacio kritike opozicije i poručio da je poznato kako su oni ozbiljno radili i kada je u pitanju i ekonomija, Kosovo, Crna Gora, a i pandemija 2009. godine kada je umrlo 137 osoba u Srbiji.

- Svi u opoziciji su tada ćutali, jer su bili odgovorni. Kažu kako korona virusa ima u svim okolnim zemljama, i da vlast laže da ga u Srbiji nema. Eto vidiš nema je - poručio je Vučić.

On je novinarima u Gornjem Milanovcu rekao da je bilo nekih lažnih poziva i apelovao na građane da budu odgovorni kako bi se pomoć pružila onima kojima je stvarno potrebna.

Vučić je naveo da je od jutros imao jako težak dan između ostalog i zbog toga što je bilo slučajeva da su neki, kako je ironicno rekao šaljivdžije, pozivali lekare tvrdeći da su došli iz Italije, a ispostavilo se da nisu ni napuštali teritoriju Srbije.

On je upozrio da je moglo da bude i ozbiljnihih slucajeva, a da su lekarske ekipe išle sa opremom i prema Lazarevcu.

Vučić je ukazao da je najviše stranih državljana koji iz Italije putuju preko nase zemlje, a možda su zaraženi.

- Ako negde stanu eto nama problema - rekao je on i zamolio sve da se zato odgovorno i disciplinovano ponašaju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti