12°C

Beograd

Photo: rts/printscreen

Izvor: Tanjug

DIREKTORKA BATUTA O ZATVARANJU GRADOVA: Tri najveća žarišta epidemije

Verica Jovanović, direktorka Insituta "Batut" izjavila je da na teritoriji Beograda, Kolubarskog i Niškog okruga, s ozbirom da su Beograd, Valjevo i Niš označeni kao zarišta, krizni štabovi, instituti i službe intenzivno primenjuju sve mere epidemiološkog nadzora, a da će eventualna odluka o novim merama biti doneta "multisektorski", o čemu će javnost biti obaveštena.

- Svi intenzivno primenjujemo sve mere epidemiološkog nadzora, pratimo situaciju. Sve ostale mere, u svakom slučaju, ne bi bile negativne, već bi samo dale doprinos merama kontrole. O tome će se multisektorski razmišljati, o tome će se doneti odluka i bićete obavešteni - rekla je Jovanović upitana da li su Beograd, Valjevo i Niš blizu toga da budu izolovani.

Jovanović je dodala da se intenzivno prati epidemiloška situacija i nadzor u svakom okrugu, na osnovu čega se sačivnjavaju analize.

- Mi smo razmišljali da posebne, pojačane epidemiološke mere primenimo u Beogradu, Valjevu, Nišu. Beograd je najveći grad, jedna petina stanovništa, najveći je pritisak stanovništa, najgušće je naseljen i mere treba da budu najjače -  rekla je Jovanović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti