-2°C

Beograd

Photo: Magacin

Izvor: Tanjug

ZABELEŽEN PRVI SLUČAJ OBOLJEVANJA TRUDNICE: Evo kako korona utiče na njih

Direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović ukazao je danas da su još uvek mali brojevi umrlih da bi mogla da se napravi statistika o proseku uzrasta.

Stevanović je, na konferenciji za štampu, kazao da, ma koliko su nam i ove cifre broja umrlih katastrofalne, one su još uvek male i nisu validne da bi se izračunao prosek uzrasta.

"Nadam se da nećemo doći do cifara koje bi bile validne za statističku analizu, rekao je on upitan za prosek starosti preminulih u Srbiji usled korona virusa.

Ukazao je da se najveći broj inficiranih može povezati da je malo primarni kontakt sa virusom iz inostranstva i da su mladi deo populacije koji se najviše kreće.

Nažalost i pored toga se i dalje krećemo i ne poštujemo mere. I dalje imamo pojedince koji to rade, kazao je Stevanović.

Što se beba tiče ukazao je da je uporno ponavljano da mala deca I bebe nemaju tešku kliničku sliku, da mogu biti inficirani, I da mogu da prenose virus.

"Ako imate situaciju da imate majku koja je obolela iIi oca koji je oboleo, vrlo je verovatno da će i dete biti pozitivno. Mora dete da se skloni iz kolektiva ili da mu se ukaže mera nadzora. Deca nemaju tešku kluničku sliku, ali ne možemo da garantujemo", objasnio je on.

Što se trudnica tiče kaže da one mogu da obole kao I svi drugi iz iste uzrasne populacije i uz istu prognozu.

Mogu da obole I dalje šire infekciju i zato moraju da budu smeštene u posebne delove porodilišta, zatražio je Stevanović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti