2°C

Beograd

Photo: facebook

Izvor: TANJUG

ĐURIĆ: Nema obolelih u većinski srpskim sredinama

Nema obolelih u većinski srpskim sredinama, u albanskim je 79 zaraženo, a četiri suspektna pacijenta u severnoj Kosovskoj Mitrovici dala su uzorke koji su poslati na proveru, napisao je Marko Ðurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na svom instagram profilu .

U dnevnom izveštaju za KiM, Ðurić navodi da je dopremljeno 200 pumpi za dezinfekciju u Kosovsku Mitrovicu i da je u toku velika akcija dezinfekcije ulica i svih ulaza stambenih zgrada u većinski srpskim sredinama.


PROČITAJTE I OVO

PREDSEDNIK I PREMIJERKA IZLAZE PRED JAVNOST: Čekaju se nove mere i odgovor na laži iz Crne Gore

SADA JE JASNO! Dr Stevanović otkrio da li se korona virus prenosi preko kose i odeće

PENZIONERI I OVE NEDELJE MOŽETE U KUPOVINU: Ovo je spisak prodavnica koje će biti otvorene za vas!

DIREKTORKA BATUTA O ZATVARANJU GRADOVA: Uskoro odluka o tri najveća žarišta epidemije

ZABELEŽEN PRVI SLUČAJ OBOLJEVANJA TRUDNICE: Evo kako korona utiče na njih

DAČIĆ: Neistine iz Crne Gore, Srbija nikome ništa ne otima!

KINESKI STRUČNJACI JEDNOGLASNI: Srbijo, koronu ubijaju testiranja i samoizolacija!


U Leposaviću je 69 stambenih zgrada dezinfikovano za jedan dan.

“Deset pacijenata pregledali su mobilni timovi iz Gračanice, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma koji ukazuju na infekciju COVID-19. U Kosovskoj Mitrovici 576 penzionera, čija je penzija manja od 15.000 dinara, počelo je da dobija pomoć u osnovnim životnim namirnicama,” navodi Ðurić na instagramu.

Kaže i da je u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću juče prvi put došlo do masovnog kršenja policijskog časa koji je uvela Vlada Srbije.

Naime, kako navodi, od 17 časova pa do kasnije uveče centrom severne Kosovske Mitrovice i Leposavića šetale su stotine građana, zbog čega je Đurić apelovao na njih da to ne rade, jer ugrožavaju sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.

"U svim opštinama preko volonterskih timova obilazimo građane i trudimo se da izađemo u susret svim zahtevima, posebno u nabavci lekova i hrane, a imajući u vidu zabrane kretanja u toku policijskog časa, koje su uvedene kako s naše strane, tako i od strane Prištine", napisao je Ðurić.

On je naveo i da je u srpskim sredinama u toku organizovano prikupljanje recepata u cilju nabavke lekova u Kosovskoj Mitrovici i centralnoj Srbiji, dok je u opštini Klina, koja je u karantinu, preko članova opštinskog Štaba za vanredne situacije organizovan obilazak starijih kojima se dostavlja hrana, "koju kupujemo prodavnicama u Klini".

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da bi nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti