14°C

Beograd

Photo: wikipedia/printscreen

Izvor: Tanjug

I U NIŠU USKORO SVE SPREMNO: Vojska priprema halu Čair za privremenu bolnicu!

Pripadnici Vojske Srbije počeli su sa radovima na pripremanju hale "Čair" i drugih prostora u Nišu za potrebe privremenih bolnica u koju će biti smešteni zaraženi korona virusom sa lakšom kliničkom slikom, a prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulin ti objekti, sa više od 500 kreveta, biće spremni za prihvat pacijenata početkom sedmice.

Vulin je rekao je da će najteži pacijenti zaraženi Kovidom-19 biti hospitalizovani, a da će u hali "Čair" biti smešteni oni koji su pozitivni na virus, a imaju blaže simptome kako bi se sprečilo širenje zaraze.

- Sve se radi po modelu Beogradskog sajma koji su odobrili i veoma pohvalili kineski stručnjaci. Biće paravani, kasete prostor za odrom, odgovarajuća ishrana, sve što je u Beogradu biće i ovde - rekao je Vulin.

Kako je naveo, ako bude bio potreban veći broj kreveta predviđeni su određeni prostori koji će biti prilgođeni privremenoj bolnici, kao što je prilagođena hala Čair i sale u pojedinim osnovnim školama , kazao je Vulin.

Naglasio je da je dužnost Vojske Srbije da pomogne i organizuje život u tim prostorima napominjući da to nisu hoteli već prostori za lečenje u kojima će,kako kaže, vladati vojnička disciplina.

SVE O KORONI

PRESEK STANJA BROJA OBOLELIH OD KORONA VIRUSA U SRBIJI: Još dva smrtna ishoda, ukupno 659 zaraženih (VIDEO)

HAPPYBSC VODIČ ZA KUPOVINU MASKI: Nekada 25 dinara, a danas...

HAPPYBSC OTKRIVA: Ovo je banatski lanac smrti od korona virusa!

ŠTA PONETI U BOLNICU NA SAJMU? Ovo je spisak neophodnih stvari

REPUBLIKA SRPSKA: Proglašeno vanredno stanje!

OTPUŠTEN NULTI PACIJENT: Prvi oboleli napustio KC Vojvodine!

- Oni koji budu smešteni ovde moraće da slušaju i prihvate da se nalaze u vojnom objektu sa vojnom disciplinom. Samo tako će sve funckionisati i samo tako će ljudi izaći srećni i sgurni iza karantina id a se vrate svojim porodicama - kazao je Vulin.

Dodao je da se ova pošast može pobediti ako svaki građanin Srbije bude odlučio da je pobedi i naglasio da je dovoljno da samo jedan zaraženi prekrši karantin da bi preneo bolest.

Vulin je apelovao na građane da ostanu kod kuće i naglasio da će se tako sačuvati od zaraze.

-Ovo je borba na prvom mestu za naše roditelje, ali i za svakog od nas jer svako može da se razboli, napusti svoj dom i da bude tamo gde ne želi. Molim vas, budite tamo gde želite da budete, a to je vaš dom- rekao je Vulin.

Poručio je da neće biti kompromisa ni sa kim ko krši disciplinu i misli da može da dolazi i napušta privremenu bolnicu kada poželi. Vulin je dodao da će se u privremenu bolnicu dolaziti sa uputom odgovarajućeg lekara, a inficirani će biti prevezen bolničkim vozilom, kao i da će sve biti planski organozovano.

PROČITAJTE JOŠ

POLICAJCI U BRITANIJI OBOJILI JEZERO ZBOG KORONAVIRUSA: Šta mislite, da li bismo i mi mogli ovako?

POBEDITE USAMLJENOST I LETARGIJU: Morate brinuti o PSIHIČKOM ZDRAVLJU u KARANTINU!

SRBIJA PRAVI PRVI SRPSKI RESPIRATOR: Za 4 nedelje biće završen!

HAPPYBSC I FITNES TRENER: I danas vežbamo protiv korone!

Na konstataciju novinara da će verovatno biti reakcija u javnosti zbog smeštaja u "Čairu", Vulin je kazao da će sve biti čisto, dezinfikovano i zdravo i dodao da je to vojnički smeštaj.

- Neka nas napadaju sa društvenih mreža, ali neka to rade od kuće. Neka svu mržnju istresu na nas, ali da budu toliko korektni da kažu da je mnog lošije u mnogo bogatijim zemljama, kao što je u Španiji, Italiji i Astriji. Na ovim krevetima spavaju naši vojnici, i ja sam spavao, tako da ne vidim nijedan razlog da to ne urade i drugi - kazao je Vulin.

Na pitanje koliko će objekata biti pretvoreno u privremene bolnice, ministar je rekao da je to teško predvideti id a će ih biti onoliko koliko bude potrebno, kao i da je počelo sređivanje prostora u Novom Sadu.

- Nadam se i voleo bih da i ovo bude previše, ali to ne zavisi od nas - rekao je Vulin.


Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.


Potpukovnik Vladan Mijalković iz mešovite artiljerijske brigade kopnene vojske kazao je da su u Nišu da na osnovu naređenja kopnene vojske deo jedinica mešovite artiljerijske brigade stvore uslove za prihvat obolelih od Kovida-19. Juče i danas u hali Čair pripremili smo 168 kreveta i 59 u još jednoj pomoćnpj prostoriji.

Dodao je da se u osnovnim školama Mika Antić i Duško Radović postavlja 280 kreveta.

- Danas i sutra uvešćemo internet i televiziju. Potavićemo paravane i odvajati po osam-devet kreveta. Oni koji budu smešteni ovde imaće sve uslove za život - rekao je Mijalković.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti