19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Danas.rs

RASTE BROJ PACIJENATA NA SAJMU: U najvećoj bolnici 33 obolelih

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić kazao je da se trenutno u privremenoj bolnici na beogradskom Sajmu nalazi 33 pacijenta sa najlakšom kliničkom slikom.

On je naveo da su oko 13 časova počeli da preuzimaju pacijente iz prestoničkih kliničko-bolničkih centara, a da tokom prebacivanja ljudi na Sajam nije bilo nikakvih problema.

- Građani su bili vrlo razumni i sasvim su lepo prihvatili prelazak iz bolnica na Sajam. Njima je na raspolaganju deset lekara, 30 medicinskih sestara… Poseta trenutno nema, a pacijentima smo dozvolili da donesu lični pribor za higijenu, svoju posteljinu i ‘zanimacije’ koje će im omogućiti brži prolaz vremena. Ovde smo im obezbedili biblioteku i TV salu - kazao je Vekić.

SVE O KORONI

OLAKO SU SVE SHVATILI: Gužva na Gazeli za vreme policijskog časa, policija piše kazne (FOTO, VIDEO)

ZAMRZAVANJE POREZA, POVOLJNI KREDITI, NOVAC ZA PLATE: Država bi danas i zvanično predstavlja mere za privredu

U ČAČKU DRAMA: Muškarac pretio da će da skoči sa terase jer nije testiran

MOĆNO I JEFTINO SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU: Jače od alkohola i aspesola, a možete ga naći u prodaji

On je pojasnio da lakša klinička slika podrazumeva da su pacijenti došli „na svojim nogama“, bez stomačnih ili respiratornih tegoba, a da se na Sajam izmeštaju radi praćenja stanja i da ne bi širili COVID-19 medju članovima porodice ili prijateljima.

Dodao je da se trijaža vrši u kliničko-bolničkim centrima, a na Sajam upućuju nakon uspostavljanja dijagnoze i ocene infektologa, kako bi se bolnice rasteretil za teže obolele.

PROČITAJTE JOŠ

KATASTROFALAN SCENARIO TEK SLEDI: Vapaji gradonačelnika Njujorka ne prestaju (VIDEO)

PROBUDILA SE KULTURA U KARANTINU: Rekordna gledanost predstava onlajn!

PIPAČI, DUVAČI! Prodavačica nasmejala javnost ali i poslala JASNU poruku kupcima! (VIDEO)

MAJKE U VREME KORONE! Jutjuber Cale nasmejao 500.000 ljudi! (VIDEO)

ĆERKA ZDRAVKA ČOLIĆA PLENI IZGLEDOM: U mrežastim čarapama i miniću nikog ne ostavlja ravnodušnim (FOTO)

Vekić je naveo da će Sajam za prihvat pacijenata biti otvoren 24 časa dnevno, a pozvao je gradjane da se lekarima jave čim osete prve tegobe, da ne čekaju nekoliko dana, s obzirom da to otežava proces lečenja.

Prema do sada raspoloživim podacima, u Srbiji je od korona virusa preminulo 13 lica, a registrovano je 741 slučajeva. Danas od 15 časova zabranjeno je kretanje svim građanima do 5 sati ujutru. Ta mera Vlade Srbije važiće samo vikendom.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti