19°C

Beograd

Photo: wikipedia/printscreen

Izvor: Kurir.rs

ZARAŽENA DIREKTORKA, OSOBLJE U SAMOIZOLACIJI: Život 17 starih zavisi od samo tri volontera!

Direktorka zemunskog doma „Doživeti stotu“ zbog koronavirusa na Infektivnoj klinici još od 21. marta, zaraženo i šest korisnika. Do juče o najstarijima brinuo samo jedan volonter

Svetlana Filipović, direktorka privatnog doma za stare „Doživeti stotu“ u Zemunu, jedna medicinska sestra i šest korisnika te ustanove zaraženi su koronavirusom, ali ovaj objekat i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 17 korisnika, o kojima brinu volonteri.

SVE O KORONI

PREDSEDNIK SE NE OSEĆA DOBRO, OBRATIĆE SE U NAREDNA DVA DANA

PREDRAG KON: Ne možemo sve da držimo pod kontrolom, ali sam optimista

DANAS JE NAJGORI DAN ZA SRBIJU: JOŠ 7 MRTVIH! (VIDEO)

NAJAVA MINISTRA FINANSIJA: Država će svakom građaninu uplatiti 100 evra!

HUMANI VOLONTERI GRADA BEOGRADA ZA HAPPY BSC: Ništa nam nije teško! (FOTO)

PRVA IZJAVA ZARAŽENOG DOKTORA SA SAJMA: Nadam se brzom oporavku i aktivnoj pomoći građanima

Zbog pojave korone u ovoj ustanovi, koja je najpre potvrđena kod direktorke, čitavo osoblje je u samoizolaciji, a direktorka je od 21. marta na Infektivnoj klinici. Osim nje, u bolnicu je prebačeno još šest korisnika doma.

Na ivici snage

Brigu o starima do juče je vodio jedan volonter, a sada ih ima ukupno troje, uključujući i mladu medicinsku sestru.

- Volonter je danonoćno brinuo o starima zato što su svi zaposleni u samoizolaciji. On ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz te ustanove, pa je upravo zbog toga angažovan kao pomoć. Na ivici je snage, jer je tamo provodio i dane i noći pomažući korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad sa pitanjem da li mogu da nam nađu stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa sada u domu radi i mlada medicinska sestra - rekla je Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra ovog doma, koja je od 25. marta takođe u izolaciji.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekao je da su preduzeti svi neophodni koraci kako bi se prevazišli problemi nastali zbog širenja koronavirusa među zaposlenima i korisnicima doma u Šilerovoj ulici.

PROČITAJTE JOŠ

KORONAVIRUS: SA SAJMA OTPUŠTENO 18 PACIJENATA!

Prvi kontigent pomoći Srbije prešao u Republiku Srpsku, noćas stiže u Banjaluku!

ITALIJA U POSLEDNJA 24 ČASA: 837 PREMINULIH, NOVOZARAŽENIH 4.053

PREDSEDNIK PRIVREDNE KOMORE: Čak 595 kompanija redukovalo ili obustavilo rad!

PRIVREDI VIŠE OD PET MILIJARDI EVRA: Evo šta dobijaju velike kompanije a šta paušalci

NIŠKI ČAIR SPREMAN: Sve gotovo u privremenoj bolnici za zaražene koronom

Saznali u ponedeljak

- Novi kadar biće zaposlen u najkraćem roku - istakao je ministar Đorđević.

Kako je dodao, direktorka doma Svetlana Filipović prvi put se ministarstvu obratila u ponedeljak sa informacijama o koronavirusu u toj ustanovi. - Nakon saznanju o situaciji u domu kontaktirali smo sa Ministarstvom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje i Kriznim štabom Beograda radi informacija i instrukcija.

Naložio sam državnom sekretaru Nenadu Neriću da poseti dom, što je on i učinio, obavio razgovor sa volonterima. Korisnici koji su u domu nemaju simptome koronavirusa. Smešteni su u svojim sobama i njihovo stanje se prati. Ustanova je dezinfikovana, a hrana i lekovi su obezbeđeni - naglasio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar