11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Jovanović: Kućno lečenje ukinuto da bi se sprečilo širenje virusa

Odluka da se svi zaraženi virusom korona moraju lečiti u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, i da više nema lečenja kod kuće, doneta je u cilju suzbijanja širenja epidemije, kaže direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović.

Cilj te mere je, rekla je Jovanović za Tanjug, i da se istovremeno prati zdravstveno stanje hospitalizovanih pacijenata u bolnicama i privremenim bolnicama jer je, podseća, reč o veoma nepredvidivoj bolesti.

NAJNOVIJE O KORONAVIRUSU

KRIZNI ŠTAB: JOŠ 247 OBOLELIH, TROJE PREMINULIH! (VIDEO)

Dr Kon:Ako bude 24-časovni policijski čas za uskršnje praznike, onda samo u Beogradu!

SZO: Ne ukidajte mere prerano!

Italija: Broj preminulih porastao za 604, na ukupno 17.127

UN: Kriza COVID-19 mogla bi biti praćena krizom gladi

Na pitanje da li će biti izuzetaka u primeni ove odluke, navela je da se o tome intenzivno razmišlja, te da će u okviru kriznog štaba biti donete preporuke.

- Jedna od veoma bitnih grupa stanovništva su trudnice, kao i pacijenti na dijalizi i o njima će se posebno razmatrati, rekla je ona i dodala da će se uzeti u obzir i pacijenti kod kojih je ranije potvrđeno da su zaraženi korona virusom i koji su skoro izlečeni.

Jovanović je navela da su, imajući u vidu način lečenja, sačinjeni protokoli o procesu i načinu dijagnostikovanja virusa kod pacijenata u domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, kao i načini lečenja koji su u skladu sa međunarodnim preporukama i pravilima kliničke medicine.

PROČITAJTE I OVO

DNEVNIK SRPSKOG KAMIONDŽIJE Ovako krstarim svojim šleperom u vreme korone

POLJOPRIVREDNICI, VAŽNO! Pošta Srbije besplatno isporučuje seme za prolećnu setvu

Kakva je budućnost onlajn prodaje hrane?

Zaštitnik upozorio na nemogućnost obrazovanja romske dece

CEO SVET U SUZAMA SLUŠA! Pesma posvećena žrtvama koronavirusa (VIDEO)

Večeras ćemo moći da vidimo ružičasti "supermesec"

Podsetila je da je virus Kovid 19 infektivna respiratorna bolest koja se veoma brzo širi i naglasila da je jedini način suzbijanja i zaustavljanja širenja tog virusa poštovanje izolacije i smanjenje kontakata, što predstavlja preventivnu meru, kako sa okolinom, tako i sa najbližim clanovima porodice.

- Način lečenja obavezno podrazumeva izdvajanje pacijenata sa potvrđenom dijagnozom Kovida 19. U cilju sprovođenja svih tih principa doneta je odluka da se svi pacijenti sa Kovidom 19, pre svega novozaraženi, usmeravaju prema kovid bolnicama, rekla je Jovanović.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar