7°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: alo

DOKTOR KON OTKRIO: Evo kada će se život u Srbiji vratiti u normalu

Doktor Predrag Kon je analazirajući podatke koji su izrečeni na konferenciji Kriznog štaba koja je odražna u Palati Srbija, zaključio kako se sve reševa u šestoj nedelji.

- Došlo je do zaravnanja, pali smo. Solidni su rezultati. Moramo biti jako oprezni. Imamo veći broj pozitivnih, ali isto tako i testiranih. Treba uvesti potpunu zabrannu kontakata. Svako treba u svojoj svesti imati tu činjenicu. Moramo prati ruke posle svakog fozičkog kontakta. Možete sresti nekoga ko nema simptome, a prenosi infekciju i zaraziti se. Sada je najopasnije.

JOŠ O KORONA VIRUSU

NIKOLA ROKVIĆ PEVA ZA KOMŠIJE: Pogledajte koncert sa terase (VIDEO)

U ŠPANIJI KORONA USPORAVA: Broj preminulih manji u odnosu na kraj marta

OHRABRUJUĆE VESTI DOLAZE IZ MILANA: Maldini i njegov sin se oporavili od korona virusa

FIBA DONELA ODLUKA: Takmičenja neće biti ovog leta

- Zabrana kretanja dovodi do onemogućavanje ikakvih kontakata. Mi ćemo videti preko ovog vikenda ono što je urađeno prethodnog vikenda. Da li je ono urodilo plodom? Ovo je najvažniji trenutak. Kada ova šesta nedelja prođe, videćemo. Odmah da vam kažem, dovoljno je jedan slučaj samo uđe u neku zdravstvenu ustanovu i da imamo nagli skok zaraženih, vidi se da polako virus slabi. Nema taj potencijal koji je nekada imao. Počinje da blješti, vidi se kraj tunela.

- Ne smemo ni trenutak da se opustimo, tek sada treba da zategnemo. Svako ko je nosilac infekcije, mora da bude izolovan istog trenutka. Mora biti sproveden u najbližu COVID bolnicu. Striktna izolacija mora biti na snazi. Samoizolacija se i dalje sprovodi, kod nas nisu mogući uslovi kao u Kini, ali imaćemo samoizolaciju onih koji su bili u kontaktu sa zaraženim, ako im se pojave i najmanje simptomi, oni se odmah testiraju.

 COVID ambulante odlično funkcionišu, ima malih problema. Polako se popunjavaju prostori, Beograd ima najveći kapacitet, ali najveća popunjenost je u Nišu.

- Ovaj virus će ostati i postati sezonski, kao običan grip. Preko leta ćemo raditi na testiranju imuniteta, da vidimo kako se na ljude odrazio ovaj virus.

Predrag Kon je za kraj razgovora naglasio da se građani Srbije vraćaju u normalu tek krajem proleća ili početkom leta.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar