-3°C

Beograd

Photo: mod.gov.rs

Izvor: Kurir.rs

ODLUČENO! Ove mere će važiti za oba Uskrsa!

Vlasti su, za sada,  odustale od planova da se izvrši stavljanje u karantin Beograda i Niša, kao žarišta zaraze i da se primene druge mere!

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ SAOPŠTIO: Moj Danilo ima korona virus

CEO REGION BRUJI: Svi mediji pišu o Danilovoj borbi sa koronom

PREMIJERKA O MERAMA: Postoji još nekoliko opcija

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ OPTIMISTA Biće kraj, a evo i kad

JELENI R. IZ LUGANA TUŽBA ZA ŠIRENJE KORONE Donela virus u Srbiji i čeka je maksimalna kazna

Građani u celoj Srbiji neće izlaziti iz svojih domova punih 60 sati - od petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutru, jer stupa na snagu produžen policijski čas koji je krizni štab Vlade juče usvojio.

Isto pravilo će važiti i za sledeći vikend, što bi značilo da će za oba Vaskrsa, i katolički, koji je sada u nedelju, i pravoslavni, koji je sledeće nedelje, ljudi biti u svojim kućama.

Podsetimo, od juče je na snazi odluka po kojoj se ukida mera izolacije i lečenja lakših slučajeva zaraženih koronom kod kuće, a umesto toga - oni će biti hospitalizovani u privremenim bolnicama.

JOŠ O KORONA VIRUSU

I MILO ĐUKANOVIĆ ZARAŽEN: Teška klinička slika, leži već danima

DOKTOR KON OTKRIO: Evo kada će se život u Srbiji vratiti u normalu

SRBIJI POMOĆ IZ BRISELA Našoj zemlji 78,5 miliona evra od EU za borbu protiv korone

MLADI FARMACEUT IZ BORČE JE HEROJ: Rizikovao svoj da bi spasao tuđi

ZA VREME POLICIJSKOG ČASA DOZVOLJENA ŠETNJA KUĆNIH LJUBIMACA: Evo kada ćete moći da ih izvedete

Razlog za tu odluku je, kako je objasnio član Kriznog štaba vlade Predrag Kon, što se u slučaju izolacije u kući infekcija širi na članove porodice.

- Improvizovane bolnice napravljene su upravo zato da bi zaštitile od širenja infekcije, a ne toliko za lečenje - objasnili su epidemiolozi.

U Republici Srbiji je do 15 časova 8. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.666 potvrđenih slučajeva KOVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.135 osoba od kojih je 219 pozitivno. Hospitalizovano je 1.705  pacijenata. Na respiratoru je ukupno 112 pacijenata. Do 15 časova u Republici Srbiji testirana je ukupno 10.761 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja. 

Na žalost, u poslednja 24 časa imamo i 4 (četiri) smrtna slučaja, odnosno ukupno 65.  Preminule su četiri osobe  muškog pola.  Prosek njihovih godina je 62 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti